Burde jeg begynne å bekymre meg for rynker nå?

Reklame i samarbeid med Biotherm

Hud er ikke akkurat noe typisk tema her inne på bloggen.. min hverdag består av raske, enkle prosesser også her, der en kjapp rens (hvis jeg har brukt sminke den dagen), etterfulgt av fuktighet i en eller annen form, er det jeg trenger. Tror jeg da.

Jeg er ikke ulik noen andre, og enten jeg vil eller ikke begynner man jo etterhvert å reflektere rundt dette med hud, rynker og «tidens tann». Foreløpig er det ganske så lett å tenke at «når rynkene popper opp skal jeg sette pris på hver eneste en, som et resultat av årene jeg får oppleve og livet jeg lever». Ganske politisk korrekt, og foreløpig en ganske så problemfri måte å tenke på; huden min har ikke skapt verken problemer eller tankekors hos meg.

Enda. Er det sånn at jeg, i en alder av 28, burde begynne å tenke på hvordan jeg kan holde huden min best mulig, lengst mulig? 

Jeg vet jo ikke om min «problemfrie hudtankegang» endrer seg i takt med at huden endrer seg. Jeg liker å tenke at jeg er robust nok til å stå imot botoxoramaet når den tid kommr (no judgements, virkelig, jeg er bare keen på å prøve å unngå å ta med topplokket mitt dit), men samtidig.. kanskje det er smart å begynne å tenke forebyggende, som den 28-åringen jeg er? Jeg vil selvfølgelig ta vare på det jeg har, så godt det går, så lenge som mulig. Jeg tror og mener jo at nettopp trening og mat er en av de viktigste verktøyene vi kan bruke for å holde maskineriet i tipptopp stand, deriblant huden, men når forbedringspotensialet er såpass stort som det er når det kommer til hudrutiner.. så er jeg villig til å teste noe nytt, utover renseskummet fra Rema 1000 og mannens ansiktskrem.

Dette forbedringspotensialet er grunnen til at jeg valgte å takke ja til å joine Biotherm på deres «Biotherm Skin Oxygen 7-days Challenge». Deres nye hudpleieserie, Skin Oxygen, er myntet på bytroll som meg selv, som daglig rusler rundt i all slags vær, klima, forurensning og miljø. Jeg skal teste produktene hver morgen og kveld i 7 dager, og deretter gjøre meg opp en mening og dele den her på bloggen.

Før-bilder er en del av moroa, so here it goes. 

Disse bildene tok jeg akkurat, etter en god natts søvn og 30 minutters gåtur i skogen. De er knipset ved vinduet på mitt eget bad, helt uten sminke og redigering på bildet. Samme regla blir det selvfølgelig når jeg skal knipse etter-bildene?

Jeg visste jo egentlig ganske så lite om hvordan dette kan påvirke huden, men ifølge Biotherm er det visst ikke rent lite. Forurensning kan potensialt føre til større porer, økt talgproduksjon, stressrelaterte aldersforandringer, potensielt mørke flekker og grov og sensitiv hud. Dette gjelder ikke kun forurensing fra storbyen, men også forurensingen som er en naturlig del av hverdagen vår. Som å snakke i telefonen, lage mat, sykler til jobb, shopper osv. Denne serien med produkter er utviklet for å hjelpe huden vår til å møte disse utfordringene, hovedsakelig ved hjelp av 1) en lotion som hjelper til med å minske bindingene av forurensningspartikler på huden, 2) et serum som skal bidra til å beskytte huden fra forurensning og 3) en avsluttende cooling gel som styrker hudens barrierefunksjoner og og beskytter ytterligere mot forurensning.

Videre er en svettefest mer eller mindre en del av min daglige rutine, som jeg trodde var en av de beste måtene å «rense» huden på. Dette stemmer til en viss grad, men svetten etterlater visst også avfallsstoffer og talg som på sikt kan tilstoppe porene og dermed påvirke både gløden, elastisiteten og hudens utseende på sikt.

Jeg renser egentlig aldri huden etter trening jeg ass.. ? Gjør dere?    

Skin Oxygen Anti-Pollution Oxygenating Lotion skal jeg bruke på nyrenset hud med bomull eller liknende, morgen og kveld. Denne skal få porene til å synes mindre, redusere blanke partier og gi huden glød.

Deretter skal jeg bruke Skin Oxygen Skin Strengthening Concentrate, som ved hjelp av chlorella-algen både beroliger og bløtgjør huden, samtidig som den skal bidra til å gi en jevnere hudtone.

Sist ut er Skin Oxygen Cooling Gel, en fuktighetsgelé som skal styrke hudens barriere, beskytte den mot forurensning og fremme glød.

En nøkkelingrediens i serien er algen Chlorella, som jeg allerede tar som tilskudd i pulverform i ny og ne. Chlorella er kjent som en rensende alge, med evne til å hjelpe kroppen med detox-prosessene som konstant foregår.

Mitt standpunkt og erfaring med Chlorella andre alger har jeg skrevet om tidligere i innlegget under.

Jeg vet ikke om mine manglende hudpleierutiner fra før av gjør meg til en god eller dårlig forsøksperson, men sammen med en gjeng andre prøvekaniner skal jeg altså teste disse produktene i syv dager. Jenter som har testet dette før meg opplever blant annet at porer har blitt mindre, røde prikker blitt borte, renere hud og mer glød. Jeg gleder meg til å gjennomføre perioden, og se hvilken effekt det har. I dag er det lørdag morgen, og jeg begynner i morgen! Førstkommende fredag kommer det en update. Fredagen etter der igjen kommer det endelige resultatet, og min ærlige mening om både prosessen og resultatet. På Instagram litt senere i dag kan du selv vinne produktene ved å kommentere på bildet jeg legger ut, så om du er keen på å joine meg, kommenter i vei ? Jeg kårer ikke bare én, men tre vinnere på mandag som får tilsendt hver sin goodiebag med produktene fra Biotherm.

Og du.. jeg tror verken jeg eller du burde begynne å bekymre oss for rynker, jeg. Verken nå eller senere. Hvorfor bruke energi på noe som er den mest selvsagte delen av det å få lov til å leve år etter år? Nei.. jeg velger å fokusere på det jeg kan gjøre noe med, som for eksempel forebyggende rutiner, gode produkter og å ta vare på kroppen.

Bekymringsrynker og andre type rynker får noen andre ta seg av. Hvordan er det med dere andre treningsjenter, er dere rå på hudpleie? 

Flere
Artikler