Du tror kanskje dette er taco?

Well, think again! Dagens #matmandag er nemlig… pitabrød 🙂

… som etter min mening er så til de grader undervurdert! Av meg selv. Inntil nå! 

I mine øyne er dette er som taco, bare enda bedre, og med en.. mer naturlig vri. Middagen inneholder masse (jeg snakker seriøse mengder) med hvitløk og chili, i tillegg til å være proppfull av grønnsaker. Krydderet kan du gjerne holde helt naturlig om du vil, og kyllingen bidrar med proteiner. What`s not to love?

For å lage denne middagen trenger du…

Kyllingfilet

  • 300 gram til 2 pers

Pitabrød 

  • Den grove typen ligger ofte i frysedisken – I didn`t have time for that, hehe.

Ost av den typen du liker

  • Eventuelt cottage cheese om du er fitnesstypen 😉

Lettrømme

Krydder

  • Her valgte jeg en sånn ferdigpakke fordi jeg skulle lage mat med en mangelfull krydderhylle, men om du har hvitløkspepper, havsalt, oregano, chili, cumin og litt andre greier så er du bænkers.

REDimage109

I tillegg må du ha en gjeng med grønnsaker, og det naturlige valget er de grønnsakene du liker best. Jeg gikk for…

Mais

  • Lenge leve maisen!

image

REDimage110

Salat, tomater, agurk, avocado, paprika, chili, tre hele hvitløk (jepp) og rødløk.

Her kan du kort oppsummert bruke hva du vil. Når det kommer til pitabrødene så er det ikke det sunneste man kan spise her i verden – samtidig er det ikke på langt nær det verste heller, spesielt ikke når det vesle pitabrødet gjør at du får i deg all verdens av godsaker. Jeg brenner for at man skal kunne spise alt, men med måte, og tror både du, jeg og hodet vårt har godt av å spise litt av alt hele livet igjennom. Dette er opp til hver enkelt selvsagt, men å nekte seg ting kan fort bidra til at du craver det desto mer. Derfor, litt pitabrød i grenseland gjør ingen skade, tvert imot, it will do you gooood 😉

Men det er fullt mulig å lage dine egne, om du har litt tid å slå ihjel. Sjekk for eksempel ut denne oppskriften.

Anyhow, tilbake til min oppskrift/middagslaging.

Slik gjør du

Okei.. laget taco før? Gjør sånn, hehe.

  1. Sett på stekeovnen på cirka 180 grader med en rist inni, så den er klar til å ta imot pitabrødene. Deretter hakkr du enkelt og greit opp en hel hvitløk, en chili og en halv paprika…

REDimage113

2. Steker opp kyllingen, og tilsetter paprikaen, hvitløken og chilien, pluss alt mulig krydder. I mitt tilfelle brukte jeg altså Quesedilla-krydderet dere ser på bildet øverst, som i all ærlighet ikke smakte en shiiit. Så godt jeg øste på med mye annet i tillegg.

REDimage115

3. Tilsett litt vann i blandingen, sett på et lokk, plata på 3, og la blandingen stå og godgjøre seg. Deretter går du løs på grønnsakene, og hakker opp den ene sorten etter den andre, i ren tacoånd!

image

4. Så dere, en hemmelig mikstur – hvitløksdressing.

REDimage116Et halvt beger rømme, et par spiseskjeer ketchup, en spiseskje sennep, en klype salt, et par klyper pepper og en finhakket hvitløk blir til tidenes hvitløksdressing!

Oppskriften har jeg arvet etter mamma, så keep it on the low! Den smaker insane, og jeg er sikker på at til og med torskeblokker fra First Price hadde smakt ok+ med denne på siden.

5. Nå er tiden kommer for å dekke på og sette siste finish – da kan du legge inn pitabrødene. De trenger nemlig bare et par minutter i stekeovnen før de er ferdige.

iREDmage120

Voilà! Middagen er ferdig!

Det hele går superkjapt, og akkurat som med taco kan man selv styre hva man vil ha på – kanskje kjæresten vil ha karbs til middag for eksempel, mens du har mer lyst på en salat? Denne middagsretten tilfredsstiller begge to, da du enkelt og galant hopper over pitabrødet 😉

REDimage126

Selv om det jo er ganske kjipt, da du går glipp av noe av det diggeste, hehe. 

Mm, kjenner jeg blir småbitter for at dette var gårsdagens middag, som betyr at jeg må finne på noe annet i dag. Jeg skal ut på (nok en) seig skitur, så jeg trenger noe mettende.

Denne treningspizzaen kanskje?

… Eller muligens denne speltlompelasagnen?

 

Time will show. Ønsk meg lykke til på ski a.. I need it!

Ha en fin mandagskveld 🙂

 

 

 

 

Flere
Artikler