Endelig! #matmandag er tilbake ?

Inneholder omtale av et kommersielt samarbeid med Matprat.no

Det blir alltid litt unntakstilstanden i bloggeverdenen når ferier setter inn, men nå som sommeren er på hell og høsten banker på døra tenkte jeg det kunne være fint å komme inn i litt rutiner igjen, også her på bloggen. Mandag er #matmandag, i kjent stil, der jeg deler oppskrifter som er næringsrike, enkle og smakfulle.

Jeg liker å holde det særdeles enkelt når det kommer til matmekkingen min, men det vet jeg mange av dere gjør også? Dagens oppskrift er en frokost/lunsj, men kan også fint nytes som middag. Oppskriften er til én person, og du trenger..

 • 2 egg
 • 4 skiver kalkunpålegg
 • En håndfull spinat
 • 2 spiseskjeer cottage cheese
 • 1/2 avokado
 • Salt og pepper, og gjerne litt gressløk
 • 2 tortillas

Jeg presterte å glemme å varme tortillaen før jeg lagde disse. Flaks at jeg ikke er særlig kresen, så det gikk heeelt fint, men du kan jo lære av mine feil og gå for den mer tradisjonelle varianten – noen minutter i panna eller i stekeovnen gjør seg?

Slik gjør du 

 • Sett eggene til koking.
 • Deretter mikser du sammen avokado, cottage cheese og gressløk, og putter oppi en klype salt og pepper. Når eggene er ferdigkokt rører du disse inn (de skal være mildt hardkokt).
 • Når denne røren er ferdigmikset smører du den utover de to tortillaene, og legger på skinke og spinat til slutt.

Enkelt, eller hva??

Disse funker like godt på farta som å spise hjemme, og jeg ser for meg at de er supergode å ha med som en wrap på farta. Jeg ble god og mett av disse to, og man får i seg godt med proteiner, sunt fett fra avokadoen og etter, grønnsakspoeng fra spinaten og avokadoen, samt karbs fra de to tortillaene.

I like!?

Oppskriften er hentet fra Matprat.no, som er nettsiden til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Jeg gjør et samarbeid med de hele denne uken, #reklame, der de har utfordret meg til å teste en ny oppskrift med egg hver dag. Dette var den første av de, og flere følger på min Instastory i løpet av uken. Tune in om du er keen på litt flere eggeoppskrifter i verktøykassa, du også?

Jeg startet dagen med en treningsøkt, og saki, den satt. Først gjorde jeg pull ups og dynamisk stretching, før jeg kjørte en EMOM hvert 3 minutt, 10 ganger. Så klokka peip hvert tredje minutt, og da gjorde jeg følgende sekvens..

 • 5 frontbøy
 • 5 push press
 • 10 utfall fremover
 • 5 chins (som etterhvert ble 4 og 3, hehe)
 • 10 situps

Jeg kokte i toppen når jeg var ferdig, men veldig deilig å starte dagen på denne måten. Anbefales! Nå skal jeg hvert øyeblikk inn til Oslo – jeg skal i et møte hos TINE sammen med Silje, og deretter til Egmont-kontoret for å bla litt i arkivet, i forbindelse med boken min?

Håper du har hatt en finfin start på uka, og hvis ikke, så husk at det kommer en ny dag i morgen – vi blogges?

Flere
Artikler