Er du, eller kjenner du, en sporty hverdagshelt?

For noen uker siden spilte jeg inn et briljant forslag til redaksjonssjef Hanna i ShapeUp  – jeg syns ihvertfall det. Mye kan tyde på at hun syntes det samme, da jeg fikk gjennomslag for ideen jeg selv mente var meget god, hehe. Jeg skal nemlig få skrive egne artikler om hverdagshelter denne våren. Og da snakker jeg ikke om hvilke som helst hverdagshelter – jeg snakker om deg eller noen du vet om som i hverdagen kjemper sin kamp, på den ene eller den andre måten, som til tross for motgang gjør det mulig for seg selv å leve et sunt, sterkt og næringsrikt liv.

Jeg er på jakt etter hverdagsjenter vi alle kan se opp til, og som gir oss alle inspirasjon til å gønne på, til tross for at livet noen ganger butter litt imot. Jeg vil ha jentene og historiene som gir meg følelsen av at «shit man – hvis hun kan, så kan søren meg jeg også». Eller historiene som gir meg et friskt og løsningsorientert pust i min allerede travle hverdag.. hvordan får du kabalen til å gå opp, og hvordan kan din historie inspirere meg til å gjøre det samme? Det er ikke dermed sagt at hun må ha gjort eller oppnådd de utroligste ting, hun må bare være.. inspirerende. Og litt imponerende.

Foto: Sara Haugen

Jeg syns jo noe så «lite» som at man kommer seg på trening jevnlig i f.eks et helt år er ganske imponerende, så jeg er ingen umulig journalist å imponere, hehe. 

Samtidig har jeg et øye for gode historier, noe jeg håper å finne denne våren. Hvis du selv mener du har noe inspirerende i deg som du har lyst til å dele, fyr løs. Eller om du vet om en eller flere jenter du ser opp til, blir imponert over eller lar deg inspirere av – fyr løs. Ingenting er jo hyggeligere enn å bli anbefalt til noe sånt av noen som beundrer jobben du gjør i hverdagen, uten at du selv merker det engang.

Denne artikkelserien er på mange måter en videreføring av det jeg skrev om i dette innlegget, der jeg slår et slag for dette med å skryte av hverandre for andre ting enn hvordan vi ser ut. Vi er flinke til å gi hverandre overfladiske komplimenter for klær, hår, hud og sminke, men ikke alltid like flinke til å komplimentere det som virkelig betyr noe. Tingene vi gjør, for det vi presterer, og ikke minst for måten vi er på. Så dobbeltsjekk gjerne innlegget, og gå litt inn i deg sjæl – hvem kjenner du som du virkelig vil skryte av for hvem de er og hva de gjør?

.. så sender du historien til meg på mail, med en passe lang (ikke flere a4-sider liksom) beskrivelse på hvorfor du, eller personen du omtaler, burde komme på trykk som en ekte hverdagshelt i Det Nye ShapeUp denne våren?

Gleder meg til å høre fra dere, på seebergpia@gmail.com?

Nå sitter jeg på Comfort Hotel Børsparken, etter å ha startet dagen med en PT-time. Etterhvert skal jeg sette snuta mot Myrens, der vi skal spille inn Treningspodden med Jørgine som gjest. Tusen takk for spørsmål i gårsdagens innlegg, de tar jeg med meg inn i episoden. Skulle egentlig trene før innspilling, men kroppen er enda ikke helt på topp ass.. får vurdere noen minutter til. God torsdag, fintfolk.

Flere
Artikler