Knekken

På fredag ettermiddag ramlet jeg inn døra her, etter noen timer på kick off med Egmont. Samme dag våknet jeg og var helt groggy i topplokket, og skjønte fort at dagens styrkeøkt måtte byttes ut med rolig SOMA MOVE på stuegulvet.

Jeg gikk rett i seng fredag kveld, rundt 20.30, og våknet nesten like sliten dagen etter, ikke i kroppen, men i hodet. Helt sånn sløv, hvis du skjønner, og uten evne til å bestemme meg for verken det ene eller det andre. Mannen var på fjellet, og når han ringte meg lørdagsmorgenen holdt jeg nesten på å begynne å grine når han spurte hvordan det gikk. Han merker fort når det har blitt litt for mye for denne frøkna, og gav meg streng beskjed om å gjøre det vi begge vet jeg trenger når jeg har det sånn her – legge bort alt av jobb, trene lett, være slakt på sofaen, være med familie og bare.. ja, skru av hjernen.

Så det gjorde jeg. Som jeg nevnte i dette innlegget tidligere i uka syns jeg det kan være utfordrende å skru av jobbhjernen til fordel for andre ting, mest av alt fordi jeg syns det er så altoppslukende gøy og givende. Samtidig blir det fort for mye av det gode, spesielt i kombinasjon med litt sånne.. «prestasjonsdager», som jeg kaller det, der en eller flere dager består av situasjoner der jeg sammenhengende skal prestere på ulike måter. På torsdag løp jeg f.eks fra PT-timer til innspilling med Treningspodden til salgsmøter til innspilling med God Morgen Norge til løpetreningen til Christina og meg, og ja.. man er høy på livet underveis, men må huske å lade etterpå. Jeg har høy arbeidskapasitet, men samtidig er jeg avhengig av å få landet mellom slagene. Jeg vet veldig godt at jeg må være god på å skru av etter slike dager/perioder der jeg har vært veldig på, og det fikk jeg en påminnelse om å gjøre i helgen, hehe.

Ikke sikkert det er sånn for alle, og hva som kvalifiserer til å være «prestasjonsdager» vil jo variere veldig fra person til person. For noen kan jo det å gå ut av døra være en terskel i seg selv. Jeg tror jeg bare vil understreke at man må huske på balansen også her, akkurat som med fysisk trening egentlig.. hode og sjel må få hvile og lade opp, på akkurat samme måte som resten av kroppen? Jeg blir stadig bedre på å mestre min egen balanse, og det unner jeg alle dere andre supermennesker også. Man må tørre å være «av» for å kunne være 100% «på» når det gjelder.

Ettersom morgendagen bringe både besøk i God Morgen Norge-studio og foredrag- og treningsoppdrag i Bodø (..), så tenker jeg det er smart å bruke søndagen smart, hehe. Så vloggen får vente litt, til fordel for en nesten SoMe-fri dag og rydding i kjelleren. Hvorfor kan du se på Instastory, hehe – oppussing av kjelleren, here we come!

Håper du har en fin søndag? 

 

Flere
Artikler