Kremet kylling- og grønnsaksgryte med parmesan – NAM!

I dag startet jeg dagen på best mulig måte – med en løpetur i skog og mark. Jeg var på beina i litt over en time, og la litt over 10 kilometer bak meg. Fantastisk start på dagen. På veien hjem handler jeg egg, grønnsaker, cottage cheese og litt andre greier – noen av tingene som alltid gir meg en god start på dagen. Jeg hoppet inn i joggedressen, og spilte deretter inn en podcast med Silje, som sitter på den andre siden av jorda. Egentlig spilte vi inn en episode på mandag, men det viste seg at det var noe kluss med en ledning.. men nå, nå er den publisert – vi snakker om styrketrening med egen kroppsvekt, og jeg syns episoden ble knallbra – anbefales?

Men jo, dagens #matmandag lagde jeg for en tid tilbake, og det smakte himmelsk. Oppskriften er hentet fra Linda Stuhaug sin blogg.

Du trenger…
Salt og pepper
Smør
5 dl melk
750 g kyllingfilet
4-5 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 purreløk, grovhakket
300 g creme fraiche, vanlig
100 g revet parmesan

Slik gjør du 

– Kutt opp kyllingen og stek til den er lett stekt.

– Kutt opp alle grønnsakene og stek disse også. Når også disse er lett stekt tilsetter du angitt mengde melk og creme fraiché og lar grønnsakene koke noen minutter i dette.

– Deretter tilsetter du parmesanen og lar det koke noen minutter til.

– Til slutt tilsetter du kyllingen, samt drysser litt parmesan over. Voilá!

Vi spiste retten med varmet brød og spinat – jeg legger spinaten i bunn, så den får litt av smaken fra retten. Nydelig!

Håper du liker denne like godt som meg – takk til Linda som alltid stiller med smarte oppskrifter for treningsjenter ?❤️

Flere
Artikler