#matmandag – Smakfulle fiskekaker!

Det er mandag, og til tross for plapringen om sommerkroppen 2015 tidligere i dag glemmer jeg seelvfølgelig ikke #matmandag! 🙂

I dag står fiskekaker på menyen, som jeg er stor fan av. Jeg har nemlig et ganske ambivalent forhold til hvit fisk, spesielt torsk, og får umiddelbart assosiasjoner til kokte torskeblokker fra First Price idet noen ymter frempå om torskemiddag. For all del, hvit fisk er digg på restaurant det, når den er tilberedt skikkelig, gjerne akkompagnert (typ dynket) i en god saus. Men i hverdagens kjas og mas er det andre varianter som vinner frem hos meg.

MEN! Disse kakene er både smakfulle og enkle, og de smaker ekstra godt med en dæsj sukkerfri ketchup på toppen, eventuelt guacomole, hvitløkskesam, pesto.. Whatever floats you`re boat!

Smokedfishcakes

Med denne oppskriften kan du faktisk kjøpe de billige torskeblokkene, og få spist de i tillegg. Yey to that.

Du trenger…

400 g torsk (blokker! Hilsen onkel Skrue)

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

Fersk basilikum

Cajun kryddermiks for fisk/skalldyr

Olivenolje

Slik gjør du…

Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin for å lage farse av torsken. Tilsett hvitløksfedd, salt, pepper, cajunmiks og fersk basilikum. Bruk hendene og form dem i den størrelsen og formen du ønsker. Husk at torsken inneholder en del vann, så det kan være greit å presse ut dette før steking. Stekes i olivenolje eller smør til de er gjennomstekte og får en sprø skorpe.

Disse er geniale å lage opp en hel del av på mandagen, så har du til matboksen utover i uka 🙂 Godt, rimelig og supersunt. OG en fin måte å hjelpe First Price å bli kvitt de derre torskeblokkene sine på.

Så, håper det smaker!

P.S Husk å se på The Biggest Loser på TVNorge i kveld klokken 20.30 😀 Jeg er så spent på å se Adrian og Tonje i aksjon, ikke minst sammen med deltakerne som skal gjennomføre dette. Man tenker kanskje at idrettsutøvere, PT`er og Birkebeinere er sporty.. Men å være overvektig, og attpåtil face sin største frykt på TV så hele Norge kan se.. DET er sporty det. Heia dere som er deltakere! Selv om jeg ikke vet hvem dere er. Enda! 😀

Flere
Artikler