Sommerkroppen 2015 – På tide å starte oppkjøringen!

Eller… Ikke.

Når jeg var på denne debatten forrige uke ble jeg intervjuet av Silje Bjørnstad i Side 2 om den eminente Sommerkroppen 2015, og i dag ble saken publisert. Klikk og les!

Jeg ble så glad når hun spurte, for det greiene her er faktisk noe av det jeg brenner aller mest for.. At folk blir litt mer avslappet til det her med trening og kosthold, og ikke gjør det til vinn eller forsvinn om man er superfit eller ikke. Grunnen til at jeg har sterke meninger om dette er jo mye fordi jeg har gjort de fleste feilene selv, og opplevd hele spekteret av følelser knyttet til kropp og utseende. Alle mine erfaringer, både med meg selv og kunder, tilsier at livet er bedre å leve dersom man hele tiden tenker langsiktig når det kommer til trening og kosthold!

La kroppen være et resultat av livet du lever. Ikke la livet være et resultat av kroppen du ønsker deg.

Funny-Fitness-Cards-4

Men jeg lukker ikke øya for begrepet «sommerkroppen» altså, jeg vet jo at det er noe mange ønsker seg og har som mål (for øvrig verdens mest udefinerbare mål).

Eller de tror i hvert fall at det er det de ønsker seg, men det er fort gjort å aldri bli helt fornøyd. Plutselig er du inne i en ond sirkel ved å hele tiden ville bli enda litt sprekere, tynnere, større eller sterkere. Jeg veet det høres gladkristent ut – men ved å bli litt mer chill og avslappa rundt alt dette maset med kropp, trening og utseende, vil du garantert få mer selvtillit, og du tar bort mye av det presset du legger på deg selv, og som du føler at andre forventer. Ja, «tiltakene» du gjør blir mindre drastiske, men samtidig langt mer bærekraftige og gjennomførbare over tid. Plutselig tar du deg selv i å gjøre endringer fordi du vil, ikke fordi du må.

4f815856953d3a56e0cb6fa2b8bda6c5

Gjennom den bloggen her prøver jeg egentlig å dysse ned alt dette utseende- og prestasjonsfokuset rundt trening og kosthold, og det å se «fit» ut. Det er helt kult at man trener for å se bedre ut, men det er jo så sykt mange andre fordeler ved å trene som trengs å belyses! Aller mest er det gøy, og en fantastisk kilde til aktivitet, mestringsfølelse og moro i hverdagen 😀 Dessverre får ikke alle oppleve dette fordi de er for opptatt med å ta bicepscurl, måle fettprosenter og ta kroppen sin gjennom en evig berg- og dalbane av fett og muskler. Eventuelt et ønske om det.

Det å se ut på en bestemt måte, i dette tilfellet superfit, bidrar til at man gir et positivt førsteinntrykk, ja. Og man tenker kanskje at man fremstår vellykket, flink, sterk.. Som en sånn beundringsverdig flink person. Og det gjør man jo. Vi syns alle det er kult med en trent kropp.

Men husk at det du følger opp med er enda viktigere. Et førsteinntrykk er jo egentlig bare det første inntrykket man danner seg av en person, før egenskaper som for eksempel humør, utstråling, selvtillit, omtanke, humor, ambisjoner, utadvendthet og spontanitet gjør at vi danner oss et virkelig bilde av personen. Og det er den personen man blir glad i. Vi blir jo ikke glad i hverandres sixpack og biceps, selv om #fit4life-samfunnet på sosiale medier vil ha deg til å tro det. Der vi i virkeligheten kan la et førsteinntrykk bli hva det egentlig er – et blafrende innfall som raskt viskes ut når vi skravler, ler og kommuniserer med hverandre – blir på Instagram en slags dom som feller oss, i form av likes, heiarop, tags og smileys.

Kanskje jeg kaster stein i glasshus, for jeg har jo en del selfies liggende jeg å...
Kanskje jeg kaster stein i glasshus, for jeg har jo en del selfies liggende jeg å..
... Men målet med de er egentlig bare å vise at trening er gøy og bra, med meg selv på utstilling, svett og glad.
… Men målet med de er egentlig bare å vise at trening er gøy og bra. Gjerne med meg selv på utstilling, svett og stort sett glad.

På sosiale medier er det antall likes som forteller deg om du er vellykket etter ei. Det er egentlig uinteressant om du er snill og grei. Kanskje en hverdag er du streber etter stadig flere likes kan bli litt.. seig?

Jeg er helt for å jobbe mot å bli sprekere! Mer muskler og mindre fett betyr for de fleste av oss en mer effektiv og sunnere kropp. Det eneste jeg brenner for er at vi ikke forveksler den livsvarige (stemmer det.. LIVSVARIGE) prosessen det faktisk er å være sunn, sterk og glad, med en hastekur på et par måneder, med strengt kosthold og masete trening. For i mitt hode dere.. Så gir ikke det mening!

 

Flere
Artikler