Dette er minst like viktig som trening – om ikke mer

Godt nyttår fine folk, nok en gang?

Jeg og mannen storkoste oss på nyttårsaften, sammen med to vennepar på fjellet. Jeg tok ikke et eneste bilde fra kvelden, noe som er litt kjedelig bloggmessig, men heelt innafor sånn «digital detox»-messig, hehe. Nå er den overstått, både juleferien og den digitale detoxen, og fordi jeg skal snakke mer om begge deler i mandagens episode av Treningspodden så sparer jeg den til, nettopp – episoden.

Jeg, som alle andre, er klar for å finne tilbake til den gode hverdagsfølelsen, og for meg er oppskriften klinkende klar etter hver eneste ferie; sove meg uthvilt (av en eller annen grunn trenger jeg ofte det etter ferier, haha), drikke masse vann, trene, komme ajour med jobb, fylle opp kjøleskapet, og ikke minst – mekke masse digg, næringsrik mat. 

Grønnsaker er min beste venn, egentlig generelt, men spesielt etter ferier med mye tung mat, sukker, alkohol osv. På min Instastory delte jeg tidligere i dag en oppskrift på verdens beste grønnsakssuppe, den kan dere sjekke ut her, og her på bloggen vil jeg dele med dere en annen enkel måte å mekke noe sunt og næringsrikt på. Jeg snakker jo stadig vekk om disse bollene mine, da gjerne med spinat som base, samt andre typiske salatgrønnsaker, men denne varianten er litt annerledes.

Fortsatt i en bolle, da?

Slik gjør du 

  • Kjøp inn deilige rotgrønnsaker som du kjenner du har lyst på, og kok de gjerne litt, før du skreller, deler opp og sprer de utover på et stekebrett. Dryss over salt, pepper og annet krydder, samt en god olje.

  • Videre er det smart å lage noe proteinrikt i samme slengen, for eksempel ovnsbakt kylling. Selv liker jeg å dele opp kyllingen i små biter, for så å pimpe den opp med fersk hvitløk, chili og krydder jeg liker; salt, pepper, paprikekrydder og oregano er gjerne gjengangere.
  • Alt dette settes i ovnen samtidig, på 180 grader. Alt sammen lager seg selv i ovnen, og imens kan du gjøre andre ting – som for eksempel legge en slagplan for 2019, slik jeg gjorde?

Sistnevnte, altså å legge en plan for våren 2019, ble jeg på ingen måte ferdig med.

Treningsmessig bruker jeg fremgangsmåten jeg skriver om i boken min, som jeg ser mange av dere har begynt å jobbe med allerede, og bissnissmessig pleier jeg bare å tenke litt, for så å skrive ned litt fokusområder. Denne gangen går jeg grundigere til verks, takket være hjelp fra en PT-kunde. Skikkelig moro! Målet er å være ferdig med begge deler til førstkommende mandag.

  • Anyhow, når godsakene over er ferdigstekt kan du dandere det hele i en bolla, og voilá, noe ala det du ser under her står klart til å glede kroppen din innenifra og ut. Jeg tilsatte forøvrig litt ekstra salt og en halv avocado i denne bollen, bare for å gjøre det hele litt mer juicy.

Enklere enn dette blir det ikke, men fy fasan, så godt!

Kort oppsummert er det altså slik jeg kommer meg tilbake til godfølelsen når det gjelder kosthold – masse grønnsaker tilbredt på den måten som frister, akkompagnert med andre godsaker som setter prikken over i´en. Ellers er jeg fortsatt glad i å starte dagen med masse vann, gjerne med en halv sitron og litt eplecidereddik oppi, morgenkaffe, etterfulgt av frokost bestående av egg og grønnsaker, speltlomper hvis det frister. En annen favoritt er proteinrundstykker med egg og kaviar. Lunsj blir gjerne en bolle ala. det over, og middagen noe ala. det samme (dog med noen justeringer, da mannen er litt mer kresen enn meg). Både frokost, lunsj og middag tilsettes gjerne ris, poteter, lomper, havregryn, frukt etc. etter hva som frister, samt hvordan jeg har trent, eller om jeg skal trene. Til kvelds går jeg gjerne for en skål med gresk yoghurt med banan og nøtter eller chiagrøt med annet digg, akkompagnert av frukt, en kopp te eller koffeinfri kaffe.

Så ja.. lite har endret seg kostholdsmessig siden i fjor, gitt?

Hadde lyst til å skrive litt om dette da det her på bloggen gjerne er mye treningsfokus, noe det skal fortsette å være, men sunn mat som gjør deg glad betyr så innmari mye på veien mot å ha det bra, samt oppnå treningsresultater. Jeg ønsker både deg og meg alt godt inn i det nye året, og vit at jeg har planer om å fortsette å øse på med inspirasjon til bra trening, et sunt kosthold og et sterkt hode i heele 2019, og vel så det. Alt med et mål om å gjøre deg i stand til å være din egen PT – men deeeeet har du kanskje fått med deg innen nå?

2019, velkommen skal du være! 

Flere
Artikler