Oppskriften på hverdagslykke?

Vi tusler ofte rundt og gleder oss til ting som skal skje om en uke, en måned eller et år, når det er så sinnsykt mye å glede seg over akkurat her og nå. Det høres kanskje klisjéaktig ut, men jeg skal si deg en ting – det er en grunn til at klisjeer har fått navnet klisjeer. Det er fordi de ofte er, nettopp, litt sanne. Hverdagslykke er fantastisk, og en av de beste måtene å gi deg selv en god følelse, her og nå. Og det beste av alt? Du kan trene deg på å velge når du vil kjenne på det – når som helst, hvor som helst.

Hverdagen er jo overalt! I det faktum at man har en god seng å sove i, at man kan spise en god frokost, at man har tilgang på rykende fersk kaffe, at man har eller en skole å gå til, at man får slått av en hyggelig prat i telefonen på veien til jobb.. det er så mange ting,  hvis man velger å se de. På lik linje vil det alltid være mindre positive ting å fokusere på – men hvem gidder det a, når du kan aktivt gå inn for å prøve å gjøre noe annet?

heihei

Dagen i dag for eksempel – for min del har den vært en, mer eller mindre, vanlig hverdag. Allikevel er det mange lyspunkter som jeg kan trekke ut, og få meg til å legge hodet på puta med en følelse av at jeg faktisk har hatt en dag fylt av fine øyeblikk og god energi.

1) At jeg kunne rulle meg ut av senga, hoppe i den diggeste treningstightsen og en løs t-skjorte.. og ikke gjøre noe mer med utseendet mitt enn det. Elsker å dra på trening og bare.. gi beng i hvordan jeg ser ut. Gjør som regel alltid det altså, men når jeg kommer rett fra senga er det liksom enda mer.. ekte. The real deal. Heelt careface. Liker´e.

slit

Ikke at jeg ser ut som no´ takras, men du veit, det er følelsen man selv har, haha. 

2) At jeg hadde tid til ei litta date med meg selv på et av favosittstedene her i Oslo, Lett. Jeg gikk for en salat med kål, søtpotet, sjøtang, rødbeter, kalkun, avocado, ost og maasse andre greier. Eeelsk! Bare meg, salaten min, Børge Fagerli på øret og scrolling på Instagram. Perfekt. Hverdagslykke.

bolle

… og en tredje ting, 3), at jeg i skrivende stund sitter med min første episode av Treningspodden på øret.. og jeg dauer ikke. Javisst, småkleint å høre sin egen stemme, men utover det virker det ikke helt gæli altså. Kanskje det faktisk har seg slik at jeg kom meg helskinnet igjennom første episode? Jeg har masse forbedringspotensiale, og jeg gleder meg til å utvikle meg, men enn så lenge så syns jeg denne første episoden blei.. bra! Og det – er hverdagslykke i denne jentas liv om dagen. Noia.no for den innspillinga der de siste ukene, hehe.

podd-cover42

Men, nok om det.

Nå skal jeg høre ferdig episoden, og det samme kan dere gjøre når den kommer på mandag. Men lov meg én ting da – å prøve dette hverdagslykke-konseptet. Hvorfor fokusere på det som trekker humøret ditt ned, når du selv kan velge å sette pris på, kose deg med og bli lykkelig over de tingene som er bra? Jeg har for eksempel en skrivebok der jeg noterer meg refleksjoner rundt dagen i dag, samt om dagen i morgen. Da velger jeg å trekke ut hverdagslykken, og prøve å avslutte dagen med denne følelsen. Javisst skal man erkjenne og godta negative hendelser, følelser og tilstander.. det handler ikke om å ikke godta det. Det handler om å ikke fokusere på det. Ser du forskjellen?

Dagens tips, altså øvelse, går altså ut på å avslutte enhver dag med å tenke på tre ting du er takknemlig for. Kjenn etter hvorfor du er takknemlig, hvorfor akkurat disse tingene gir jeg litt hverdagslykke.. og ta de med deg inn i drømmeland. Test det ut i helgen, da er det jo en flust av ting å være happy for, og ta med deg din nye lærdom inn i blåmandagen. Da får du kanskje litt mer å bryne deg på…

GOD HELG!

 

 

 

Flere
Artikler