Pushups og hyttekos – hei fredag!

Hei fra fjellheimen!

Ah, dagen i dag startet med å sove hakket lenge enn jeg pleier i ukedagene (sto opp 08.30, versus 05.30 som jeg vanligvis gjør. Stort sett, hehe), to kruttsterke kopper med kaffe, en morgentur med hunden, og sist, men ikke minst, verdens diggeste frokost.

Hjemmelaget hotellfrokost, som jeg slo fast på snappen tidligere i dag.
Hjemmelaget hotellfrokost, som jeg slo fast på snappen tidligere i dag.

Som dere vet er jeg i full gang med #shapeupkickstart-programmet til Inger, og har blitt over gjennomsnittet glad i min egen, lille styrkdag. Slik treningsuka mi ser ut nå kjører jeg…

– En «stakeøkt», der jeg har intervaller på stakemaskinen, Ski-Ergen og romaskinen. Dette skriver jeg mer om i et eget innlegg, men målet er å bli rå på ski i år.

– Et par styrkeøkter, der den ene er #shapeupkickstart, den andre er en økt som går mer på overkropp.

– To til tre til fire crossfitøkter, alt ettersom hva som frister 🙂

Pushups er en øvelse jeg kjører hyppig om dagen, for å prøve å øke overkroppsstyrken min. Og fordi Daniel, en av coachene på Crossfit Oslo, ba meg om det. Også minnet han meg på viktigheten av det ved å sende meg denne. En dag skal jeg nemlig bli som Lotte Oxholm, og banke ut muscle ups i ringer lett som en plett! Noe i den duren…

Så, pushups med vektskive, dips i ringer, ring rows, pullups, false grip og eksentrisk arbeid, it is!

Som artikkelen sier, om du ikke har en pushup enda, bør du begynne med å kjøre pushups til en stang. Når denne sitter kan du begynne å kjøre vanlige pushups, og deretter gjøre det tyngre ved å legge til vekt. Jeg viser deg hvordan i denne videoen.

Det som er så fint med styrkeprogrammet i #shapeupkickstart, at det kan tilpasses ulike nivåer ved å justere vekt og vanskelighetsgrad på øvelsen 🙂

Du kan også bruke en strikk…

Petbe_20150624 0745 017 Petbe_20150624 0745 018

Selv om jeg personlig syns dette blir enda mer kålete enn med skive. En annen måte å utfordre pushup-styrken på er å kjøre de i ringer eller slynger, som definitivt vil utfordre både styrken, kjernemuskulaturen og koordinasjonen din.

Noen pushups-pointers sånn på tampen altså.

Begynn med…

 

1. Pushups til en høyde, som en step, forhøyet stang (i knebøyracket, smith-maskinen eller høye slynger).

Når du klarer dette kan du etterhvert begynne å lukte på…

2. Vanlige pushups (du kan også senke deg ned med strak kropp, ta knærne i bakken, og pushe deg opp igjen derfra. Du er nemlig sterkere på veien ned, enn opp igjen).

Når du klarer 5-6 strake pushups kan du begynne å legge til…

3. Ekstra vekt (f. eks en vektskive, eller ta bena på noe forhøyet som en step eller en stang).

Lykke til med pushupsene deres dere! Eventuelt muscle up`sene, hehe. 

Jeg er fjellgeit hele helgen, og venter i skrivende stund på at fire herlige jenter skal joine meg på hytta. Taco på menyen, rødvin i glasset.. Glede!

Flere
Artikler