Taco do die for!

De som følger meg på Instastory vet at det i går ble mekket tidenes tacomåltid her i heimen.

Kameraten vår fra trening, @thomas.rossland, er nemlig en superkokk, og har sendt meg snaps av jålete tacomiddager hele 2019. Nok var nok, og jeg ba han og en gjeng hjem til oss for å nyte et bedre måltid.

Og for et måltid det ble!

 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å blogge eller snappe noe av det, men så følte jeg at det hele ble for bra til å ikke gjøre det, haha. Så moroa ble dokumentert på Instastory, men noe konkrete mat- eller oppskriftsbilder ble det ikke. Derfor har jeg og Thomas bestemt at vi må gjøre dette igjen, da med mål om å lage et fiks, ferdig blogginnlegg/video med info slik at dere kan lage dette selv hjemme. For det var insane! Her er noe av det som gjorde taco-opplevelsen til something else..

Kjøttet

Vi kjøpte entrecôte fra Meny, som vi kværnet hjemme. Kan trygt si at det smakte noe annet enn den klassiske karbonadedeigen jeg pleier å bruke (selv om den funker, den å, hehe). Vi beregnet 200 gram per pers, men kunne hatt mer – faktisk. Til seks pers ble det to store lomper til hver.

Guacomolen

Thomas sendte meg denne oppskriften, som du ser under. Hemmeligheten følte jeg riktignok var i måten han smakte seg frem til de ulike smakene på, og at han var så opptatt av typ «balansen» mellom de ulike smakene. Må læres. Og vlogges, hehe.

Sausen

Vanligvis bruker man jo klassisk rømme, men her hadde kokken med seg en egen saus som vi mikset inn i rømmen, slik at det ble en helt egen, ubeskrivelig smak. Denne får du altså på Meny og andre «jålete» (haha) matbutikker, sammen med den under, som vi brukte på egenhånd som topping i tacowrappen.

Osten

Okei, ut med klassisk ost, selv om jeg syns det funker bra nay day of the week. Vi mikset nemlig to typer, Jarlsberg spesial reserve (lagret i 3 år, kjøpt på Meny) og Manchego-ost. Vi rev begge deler og mikset det i en bolle, og dette ble virkelig prikken over i´en på tacomåltidet ass. Innertier!

So yes, there you have it! Skikkelig moro å eksperimentere med den elskede tacoen, spesielt når man gjør det sammen med en som virkelig kan det, samt en sulten, veltrent gjeng som er glad i god mat. Jeg fikk skikkelig lyst til å gjøre dette mer, da det er en veldig fin måte å samles og være sammen på?

Nå skal jeg få i meg litt frokost, før jeg skal ut på tur i skogen. Leker med tanken om litt styrke i kjelleren etterpå, men får se hva det blir til. Jeg burde også begynne å pakke litt, i og med at jeg reiser på treningsreise til Kypros natt til fredag. Senere i dag skal vi også en tur på Plantasjen, grille og kose oss – nok å ta seg til, men en nydelig 1. mai-feiring.

Håper du får en fin dag, du også?

Flere
Artikler