5 øvelser for en stiv rygg

Stive rygger, da spesielt korsryggen, er vanlig for de fleste av oss, og det kan det være mange ulike årsaker til. Det som er fint med ryggen er at ofte, uavhengig av årsak, er det mange av de samme tingene som hjelper for å lette på ubehaget. Den beste medisinen for ryggen er faktisk bevegelse, noe du kanskje har merket selv også? I denne videoen viser jeg fem ulike øvelser jeg selv tyr til de dagene jeg kjenner det er litt seigt i ryggpartiet. Disse øvelsene, gjerne sammen med et par runder på massasjerulla, kurerer mine mindre gode ryggdager – kanskje de gjør det for deg også?

_mg_1053-1

  1. Her må du først finne balansen på ett bein, samtidig som du holder under det ene fotbladet med begge hendene. Allerede her kjenner du en god strekk i ryggen. Herfra er målet å etterhvert strekke ut foten du holder i hendene. For noen er dette uproblematisk, mens for andre er det hakket seigere. Prøv deg frem, og forbli der du kjenner at det strekker på en god måte. Ingenting skal gjøre vondt. Gjenta 4-6 ganger på hvert bein.
  2. Enkel sidestrekk til hver side. Gjenta fire ganger på hver side.
  3. Denne bakoverbøyen kan kjennes litt uvant ut – det er jo ikke ofte vi gjør en slik type bevegelse. I tillegg vil det nok kunne strekke godt i bryst og fremside skulder, noe de fleste av oss har utelukkende godt av. Hold posisjonen i 10-15 sekunder, før du legger deg frem cirka like lenge. Gjenta 4-6 ganger.
  4. Tenk at du skal strekke deg så laang du er, uten å svaie i korsryggen. Tommelen skal pekke opp mot taket, og kjenn at du bruker ryggen til å løfte både armer og bein. 4-6 reps på hver side.
  5. Utfall bakover, men noe annerledes enn du kanskje er vant til. Du vil kjenne denne godt i setemuskulaturen, som er en viktig muskel for å avlaste korsryggen. Når vi sitter mye har denne en tendens til å bli litt.. tja, «slått av», og vi kan tjene mye på å vekke den til live igjen. Hurra!

Håper du liker disse øvelsene – la ved en snutt fra massasjerulla også. Gi meg gjerne en lyd når du har testet de, eller fyr løs med spørsmål om du har noen.

Denne dagen har bare.. flydd avgårde. I skrivende stund spiser jeg hjemmelaget burger, ser på Jon Olsson-vlogg, blogger og jobber, hehe. All at once, fint det. De av dere som følger meg på Snapchat fikk kanskje med seg at jeg fikk dratt skrotten på trening også, selv om dørstokkmila virkelig var seig i dag. Heia meg, og hele den regla der – noen ganger må man bare skru av topplokket og bare gå i gang. Nå skal jeg jobbe litt mer, og forberede meg på morgendagen – en gjeng med RAW-studenter har nemlig eksamen i mental trening, og jeg skal bidra på evalueringsfronten. Stas!

Flere
Artikler