7 effektive hjemmetreningsøkter du kan gjøre hjemme i jula

Som jeg nevnte i gårsdagens innlegg følger jeg i dag opp med treningsøkter du kan gjøre i jula?

Du trenger ikke utstyr for å gjøre noen av de, og dette er økter jeg selv tyr til når jeg ikke har tilgang på treningssenter – og det skjer jo titt og ofte. Jeg liker å tenke at hele poenget med disse øktene er å holde de gode vanene og rutinene i gang, og bare det gir meg en sinnsykt god følelse, en stolthet over meg selv, som gjør at jeg koser meg enda mer i jula. I tillegg er det selvfølgelig en hel haug av fysiske fordeler ved å trene i jula, blant annet at du holder formen vedlike og kanskje til og med utsetter kroppen for ny og annerledes trening som du ikke trodde var så slitsomt.. det er ihvertfall følelsen jeg sitter igjen med de gangene jeg har ork og lyst til å pushe litt på når jeg trener med kun egen kroppsvekt  ?

Først ut er økten som ble vist på skjermen hos God Morgen Norge i går, som var en del av årets ShapeUp Kickstart i januar. Selv om denne er spilt inn på et treningssenter så er den 100% utstyrsfri, og jeg kan virkelig garantere at du får opp både puls og pump i muskulatur. Den følger enkle Tabata-prinsipper, som gjør at du enkelt kan få både musikk og timer ved å søke opp Tabata på YouTube – ser mer i videoen under.

I neste økt trener du hele kroppen ved hjelp av fullkroppsøvelser med egen kroppsvekt. Du skal jobbe 30 sekunder på hver øvelse, før du tar 1 minutt pause. Sørg for å ha god teknikk hele veien, og ikke øk tempoet før du kjenner at teknikken sitter.

Denne er også spilt inn på sommerstid, men funker like bra nå om vinteren og i jula. Jeg digger denne økta, og kjører den alltid når jeg har ferie og fri.

Denne økten er fra jeg var på treningsreise i Dubai, og ble ledet av Pernille Kaldhussæter og Lotte Oxholm. Den er dritbra, og får virkelig opp pulsen. Her trenger du litt plass rundt deg, så ha det i bakhodet når du velger sted for gjennomføring.

I en liten periode jobbet jeg med gjengen i Sporten.com (som nå har startet Sportsbibelen.com), og da produserte vi blant annet ekle juletreningsvideoer til akkurat samme formål som dette innlegget – hjelpe folk til å holde seg i gang. Heldigvis går aldri enkle og effektive økter av moten, så denne er like god nå som i 2015.

Sist, men ikke minst har vi SKYR-økta, som var en del av et samarbeid jeg gjorde med, nettopp, SKYR. Jeg har fått mange hyggelige snapper og tilbakemeldinger om at folk har gjort denne økta, noe jeg syns er sinnsykt gøy. Den er enkle å gjennomføre, og kan tilpasses til alle mulige nivåer. Denne er super å ha i verktøykassa!

https://www.youtube.com/watch?v=5BAQ-qWuB8I

Sist, men ikke minst, har vi denne restitusjonsøkta, som også var en del av ShapeUp Kickstart 2016. Målet er å strekke og restituere – det er jo absolutt noe vi bør tenke på i jula? ? Her får du en fin flyt som løser opp hele kroppen, og så fort du har testet den ut litt kan du ta større eierskap til den, kjøre den så mange ganger du ønsker, samt tilpasse den til deg og din kropp – kanskje er det noen posisjoner du kjenner for å være litt lengre i?

Mange av øvelsene i videoen under er også supre som oppvarming før styrketrening på treningssenter ?

So there you have it!

7 ulike kroppsvektsøkter som jeg tror skal være mer enn godt nok for deg som ønsker å få inn et par økter i jula. Og vær så snill, gjør meg en tjeneste – ikke verken under- eller overvurder disse øktene før du har testet. Se på de kommende fridagene som en fin anledning til å gjøre noe annet, koble av og kjenne på kroppen, blant annet ved hjelp av godøkter som dette her. Blir det for hardt så roer du ned, blir det for lett, så øker du tempoet – easy as that!

I dag har jeg hatt en fin dag på farta, som blant annet startet med en treningsøkt på Core Balance i Oslo. Det var et særdeles artig konsept, hehe. Mer om det i morgen – nå venter PT-kunder. Gi meg gjerne en lyd med hva du syns om disse øktene hvis du tester, jeg blir alltid glad for et pip eller tre på enten Facebook, Instagram eller her på bloggen?

Men du – ikke kom her og si at du ikke er rigget for jula. Nå er det opp til deg og topplokket å gjøre resten – hvis dere vil ?

 

Flere
Artikler