Denne treningsformen er hipp, kul og trendy – men funker det?

Inneholder bilder fra promoteringsevent for Vitamin Well

Hei bloggen, og god torsdag! De som følger meg på Instagram fikk med seg at jeg i går testet ut treningskonseptet Megaformer, på nyoppstartede Core Balance i Oslo. Studioet er startet av superdama Monica Øien, og ligger et steinkast unna HM i Hegdehaugsveien. Dette er visst «det store» i LA, og visstnok en favoritt hos mange av Victoria Secret-jentene. Det er ikke akkurat noe kvalitetsstempel her i gården, da det er ganske mange andre ting som spiller inn på de jentenes utseende (kosthold, gener ++), men man vet jo at VS-stempelet gjør at folk blir interessert i et treningskonsept. Jeg har lenge hatt lyst til å teste det når jeg hørte det var kommet til Oslo, og fikk muligheten når Vitamin Well inviterte oss til en treningsøkt og frokost, i anledning en lansering av en VW-nyhet. Drikken var absolutt innafor, og digg at den inneholder koffein – da presterer man kanskje litt bedre på trening.

Selve treningen varte i snaue 40 minutter, og det var absolutt annerledes enn hva jeg er vant til. Her jobber man statisk, med et rolig tempo, og målet er å holde spennet i muskulaturen hele tiden, i ulike muskelgrupper, gjennom hele timen. Dette blir, logisk nok, blytungt, og nettopp derfor tror jeg absolutt dette kan være en super styrketreningsform for mange, spesielt om man sliter med å få kontakt med muskulaturen, er nybegynner eller bare ikke digger klassisk styrketrening med tunge vekter. Timen har fokus på hele kroppen, men da spesielt kjerne, rumpe, lår og rygg.

Ikke noe magisk vei til noe som helst altså, slik som Google vil ha deg til å tro om du søker opp dette fenomenet, men absolutt et verktøy som jeg tror mange kan sette pris på og få resultater med. 

Alle bildene er knipset av @hakonjorgensen. 

Hele gjengen som var med på trening. Vi fikk tøy når vi ankom – så var ikke noe tvil hvem som arrangerte økta da, for å si det sånn, hehe. 

Det var så hyggelig å se igjen Christina, som endelig har flyttet hjem fra USA. Føler uttrykket hennes her sier mye om aha-opplevelsene vi fikk underveis i økta, haha.

Jeg filmet litt til vloggen når vi var der i går, som kommer på lørdag eller søndag – da får dere se moroa i levende live, hehe.

I denne YouTube-videoen kan du se mer av konseptet og hva det går ut på, men sånn alt i alt er det om å gjøre å holde spenn i muskulaturen hele tiden når man jobber, i motsetning til vanlig styrketrening, der man spenner, slapper av, spenner, slapper av – for å si det enkelt. Det er jo lite belastning når man jobber på maskinen, men det blir mer enn nok når man jobber med tempoet på denne måten. Min første tanke var at dette likner litt på Pilates Reformer, som jeg og kjæresten testet for noen måneder siden.

.. men samtidig ikke, for denne maskinen så jo helt annerledes ut – jeg må teste det mer. Og det skal jeg! Ikke fordi jeg tror dette er noe magisk vei til noe som helst, men fordi det er noe helt annet enn det jeg gjør per dags dato. Jeg er veldig sterk i de store musklene, men så fort jeg begynner å jobbe med de litt mindre musklene så blir det tøffere. Jeg syns det er dritkjedelig å ha fokus på dette på egenhånd, så da passer det perfekt å teste ut noe nytt og spenstig, som et supplement til den andre treningen jeg gjør.

For tunge fullkroppsøkter og CrossFit, det får ingen ta fra meg ?

Fyr løs med spørsmål om du har noen, og del gjerne dine erfaringer om du har testet noe liknende. Hva syns du? Nå skal jeg hvert øyeblikk løpe avgårde for å få farget øyebryn og vipper, handle litt til jul, fikse og styre litt, før jeg fortsetter arbeidsdagen i heimen. Nå er det snart jul, dere ?

Flere
Artikler