Om å spise seg glad

Altså.. det er rart hvor mye kaos det blir når det tekniske streiker. Jeg er vant til at ting flyter, og når det plutselig slutter å gjøre det så blir jeg heelt rådvill, haha. For å gjøre en lang historie kort, mac’en min har slitt med lagringsplass i lang tid nå, uten noen logisk grunn til hvorfor. I dag tok jeg den med til Elkjøp, og kort fortalt; den må formateres. Det innebærer en del styring og ordning for en som jobber med innhold, kontinuerlig videoredigering, etc.. men det var jo ikke annet å gjøre.

Anyhow, nå formateres den as we sprak, jeg venter, og så mitt snitt til å kjøpe noe digg mens jeg venter. Og jobber fra mobilen, det lille jeg kan, haha.

Og for å svare på min egen overskrift, om man kan spise seg glad – eeh, jaa?! Jeg gjør det hele tiden føler jeg, haha. Det er så mye glede i god mat, og noe av det jeg elsker mest med å trene er jo også at man kan spise deretter. Nå går jo kanskje også det over stokk og stein noen ganger, men det får så være. I hverdagen liker jeg å tenke på ethvert måltid som en mulighet til å fylle på med bra næring, slik at jeg hjelper kroppen min til å bli liiitt sterkere enn før jeg spiste. Altfor mange jenter tenker at de bør spise mindre, når det i realiteten er motsatt – kroppen trenger bra med mat for å bli mer atletisk, og det å bli sterkere er definitivt lettere med kvalitetsnæring i kroppen. Og husk, selv om man spiser mye mat, betyr ikke det at man ligger i overskudd, sånn energimessig.

Ved å velge f.eks en bolle med kylling. grønnsaker og sunt fett vil man jo få i seg mer mat og næring, og mest sannsynlig mindre kalorier, enn om man velger noe med en mer supoptimal næringssammensetning og høyt kaloriinnhold; f.eks en burger en på maccern med en krones til dessert. Ikke noe gæli med burger og is, men ja.. sånn til hverdags er det jo andre matvarer som gir oss mer «bang for lur bucks». Sunn mat = mer mat, som regel. I like!

Okei, det var dagens rabbel. Dette med mat er et sammensatt tema som man nesten blir litt redd for å ta i, og det er viktig at du finner din egen vei, men ja.. jeg ser så altfor mange som tror at å spise lite er veien til «resultater». Det er det ikke.

.. er ikke det et godt budskap å gå inn i helgen med, så veit ikke jeg;-) God fredag, fintfolk.

Flere
Artikler