Avslutter et forhold, og starter på et annet – min mening om Polar Vantage M

Reklame ism. Polar – klokken er lånt

Hei gjengen ❤️

Sitter på toget hjem etter en finfin dag på farta. Startet med tidlig trening, deretter inn til Oslo og Wyller-løypa for å gjennomføre en test med e-sport-gutta jeg hjelper i form, deretter på podde-innspilling med Silje (endelig er hun hjemme, såå godt å se henne igjen?), og nå blir det altså hjemover – finfin dag ?

Men jo, i dag starter jeg testingen av en ny Polar-klokke, som jeg akkurat postet på Instastory. I den anledning vil jeg dele noen tanker om den forrige jeg testet, nemlig Polar Vantage M, den rimeligste varianten av de to «runde» klokkene som Polar lanserte for en stund tilbake. Dette er det mange som har lurt på❤️ Ettersom de to ser like ut er det mange som lurer på om det er «verdt det» å kjøpe den dyrere varianten, og det håper jeg du får svar på i dette innlegget – om ikke annet, mine tanker om min opplevelse.

Du får mye generell informasjon om M-klokken ved å lese her, så jeg bruker ikke plass på å gjengi det som står der. Den store forskjellen på M og V-varianten, slik jeg ser det, er at V-modellen, den dyreste, har enda råere batterikapasitet, samt innehar et par ekstra funksjoner, fordi den er tilpasset eliteutøvere, da spesielt innen maraton og triathlon – eller de som trener som en. Den måler løpskraft via håndledd, som er ganske unikt slik jeg har forstått det, og sikkert verdifullt for de som bruker dette mye i trening.

Når det er sagt, M-modellen er den jeg har testet og som jeg skal uttale meg om, men jeg har ihvertfall landet på at jeg, til mitt bruk og min trening, ikke har behov for alle de funksjonene som V-modellen har – selv om det hadde vært en jålete luksus som i noen tilfeller kan gi merverdi. Jeg har hatt V-modeller fra Polar tidligere, og selv om det er «kult å ha» har jeg ikke vært interessert nok til å utnytte teknologien så godt som jeg burde. Det er mye av grunnen til at jeg trives bedre med M-modellen, som er enklere å forstå, det er mindre å sette seg inn i, og jeg kan ha fokus på de dataene som har noe å si for meg og mitt.

M-modellen er ganske lik som V-modellen, både i utseende og andre ting. Men merk, på M kan du bytte ut reimen. Jeg opplever at den har god batterikapasitet, og at jeg kan ha den på litt over en uke uten å lade, da med trening 5-6 av 7 dager. Ved kontinuerlig pulsmåling ville klokken brukt mer batteri.

Klokken er intuitiv, hvilket gjør det lett å skjønne den fra starten av. Tydelig, stor skjerm med fargedisplay, og enkle knapper som gjør det lett å manøvrere seg rundt.

Jeg elsker feedbacken klokken gir, blant annet aktivitetsprosenten som er med meg gjennom hele dagen. Den motiverer uten tvil til å være aktiv igjennom en dag, dette har jeg snakket om mange ganger. Klokken gir også god feedback etter treningsøkter, altså om hvordan du jobbet basert på pulsen din, og sammen med dine egne registreringer om innsatsen gir dette et godt helhetsbilde av treningen din.

Et par ting jeg har merket at kunne vært smart er muligheten til å ha lys på klokken hele tiden, f.eks underveis i en treningsøkt i mørkt rom. Videre opplever jeg enda et lite forbedringspotensiale i måling av puls på håndledd – det fungerer prima i hverdagen, og for å gi meg et helhetsbilde av totalbelastning, men på økter der jeg er veldig opptatt av puls, spesielt ved intervaller, kan den til tider være noe unøyaktig, og feedbacken blir mer nøyaktig om jeg bruker pulsbelte på arm eller bryst. Når det er sagt, det gidder jeg sjeldent til aldri, så da kommer jeg veldig mye lengre med håndleddsmåling enn å ikke bruke noe i det hele tatt?Helheten av en økt blir ofte den samme, men puls på håndledd henger gjerne litt etter.

Avslutningsvis, Polar-appen er gull! Den heter Polar Flow, og gir deg mengder av nyttige data som er gøy å dykke inn i om du har interessen. Denne er tilgjengelig for alle med et Polar-produkt, og noe jeg absolutt anbefaler deg å teste ut om du ikke allerede har gjort det.

Alt i alt har jeg vært storfornøyd med Polar Vantage M, og har igrunn ikke savnet en eneste ting. Om jeg fikk valget mellom M og V hadde jeg nok gått for M. Fremover skal jeg teste nyheten Polar Ignite, som skal være en fitnessklokke tilpasset oss «hverdagslige toppidrettsutøvere» i enda større grad, med mer fokus på restitusjon, totalbelastning, søvn og forståelse av kroppens tilstand.

Høres meget spennende ut, og nesten for godt til å være sant….? Les mer om Ignite her.

Stay tuned ?Og fyr løs dersom du har spørsmål om Polar Vantage M ?

Flere
Artikler