Trening for e-sport-utøvere, dagens treningsøkt og enkel treningsflette

Hei dere, og god (trenings)tirsdag?

I skrivende stund befinner jeg meg på Joe and the Juice på Skøyen i Oslo, der jeg forbereder meg til dagen som venter – i dag starter nemlig innspillingen av en ny YouTube-serie jeg skal gjøre for TINE og YT, der jeg skal få hjelpe en gjeng e-sport-spillere med treningen deres på veien mot VM, og generelt bli bedre spillere. Så gøy! E-sport er jo en «sport» jeg ikke har vært særlig mye borti, så det blir gøy å bli bedre kjent med både gutta, hverdagen deres og sporten i sin helhet.

Det blir hjemmetrening som gjelder, så når episodene kommer til høsten vil også dere få mye inspo til hvordan dere kan kjøre effektive økter hjemme, helt uten utstyr?

Når jeg kommer hjem i ettermiddag er det økta under som står på planen??

Jeg prøver å trene så mye som mulig utendørs nå som det er så fint vær, og med økter som dette kan jeg få trent hele kroppen med bare to hantler og en kettlebell – superdigg. Økter som dette er også geniale på travle treningssentere, da det jo alltid er ledige hantler og et eller annet hjørne du kan bruke.

Slik gjør du 

I videoen bruker jeg stang, men i ettermiddag tror jeg jeg kjører med hantler – @16 kg x 2. I videoen over tror jeg stanga er på 35 eller 40 kilo. Uansett, det er egentlig samme – du må ha vekter som passer deg og ditt – test deg gjerne litt frem som en del av oppvarmingen.

Når klokka starter har du et minutt på å gjennomføre 8 squat clean thrusters. Når neste minutt begynner går du rett på neste øvelse, som er 16 utfall fremover. Er du heldig har du fått hvile litt i det forrige minuttet, men kan godt være at du ikke gjør det også, hehe. Du jobber deg gjennom alle øvelsene på denne måten, før det siste minuttet er pause. Deretter gjentar du det hele 2 ganger til, eller mer om du vil. Du kan gjøre økten litt lettere ved å velge en vekt som passer deg, samt redusere ned antall reps innenfor minuttet.

Øvelsene er som følger.. 

8 Squat clean thrusters

16 utfall fremover, 8 på hvert bein

16 renegade row, 8 push ups

16 Box jumps

16 kettlebell swings

Let me know om du tester!?

Har du en viss treningserfaring er dette en økt du kan teste, bare du tilpasser vektene til ditt eget nivå. Mitt beste tips her må være å begynne lett, bli kjent med øvelsene, måten å jobbe på, og ikke minst din egen styrke i økter som dette, for så å øke ut i fra ditt eget utgangspunkt. Økter som dette er for bra til å kjøre bare én gang, så ikke vær redd for å gjenta den en gang i uken over flere måneder, slik at du faktisk merker at du blir bedre.

Progresjon og resultater veit dere – en av treningens største gleder, om man bare velger å legge merke til den! Kan jeg, kan du! 

Sist, men ikke minst, i går var jeg hos frisøren igjen, og se på den fine fletta jeg fikk! #reklame, som dere veit går jeg fast hos Hendrix Hair i Drammen.

Jeg har den selvfølgelig i enda, fordi jeg vil makse det sjeldne tilfellet at jeg har håret i noe annet enn en hestehale. Jeg la akkurat ut en video på min Instastory som viser hvordan frisøren min gjorde det, om du er gira på å teste selv – det virket faktisk ikke så vanskelig, så dette skal jeg teste å gjøre selv også.

Nå må jeg løpe – på tide å teste styrken, kondisjonen og bevegeligheten til en gjeng e-sport-spillere, hehe. Wish me luck! Eller.. er vel mest de som trenger det akkurat i dag, gitt?

Flere
Artikler