Mitt beste verktøy mot hverdagsstress og indre uro

I samarbeid med SWIX

Egentlig litt merkelig igrunn, men det er akkurat som om min forkjærlighet for utendørstrening blir vekket litt ekstra til live så fort høsten melder seg.

Tur- og treningsgleden i skog og mark denne høsten har blitt forsterket av et samarbeid med SWIX, som jeg gleder meg til å dele med dere i ukene fremover. Som jeg skrev på fredag, tur og bevegelse i naturen er nemlig et effektivt verktøy for meg i hverdagen, som jeg aktivt bruker for å stresse ned, roe tankene og nullstille meg i travle perioder. Yoga, PT-Pia-edition, hehe. Om ikke lenge blir det bitende kaldt og snøen faller (da er det på med skia), og da håper jeg vi alle kan drømme oss tilbake til de deilige treningsturene vi hadde i frisk høstluft og sollys på bart underlag.

swiq gaaaw

Flere studier peker på fordelen ved å være i aktivitet og trene utendørs, og man har blant annet sett at trening i naturen for mange ble assosiert med mer energi, positivitet, mindre spenning og forvirring, sinne og depresjon. I denne samlestudien så man også at de fleste opplevde større glede og tilfredsstillelse ved utendørsaktivitet enn ved trening inne, og at det var større sannsynlighet for at de ville gjenta aktiviteten. Hvordan og hva som får en til å slappe av er i høy grad individuelt, men for mange av oss travle hverdagspropeller er en tur i skog og mark forholdsvis lett tilgjengelig, gratis (!) og praktisk å få til, enten på en travel ukedag eller som en del av en avslappende, energigivende helg.

For meg er bevegelse den beste måten å stresse ned på, og en tur i skog og mark er for meg en slags form for yoga. Jeg får en helt annen følelse enn om jeg trener innendørs, og føler på en måte at jeg.. finner litt tilbake til meg selv? Høres kanskje fjåsete ut, men sånn er det. Det har blitt et verktøy i perioder der jeg er litt ekstra stressa, har mye å gjøre, mye å tenke på, dager der kroppen er sliten, eller når jeg trenger å gjøre noe hyggelig og avslappende, enten alene eller sammen med kjæresten, familie eller venner. Når det «stormer som verst» legger jeg som regel igjen både mobiltelefon og høretelefoner hjemme, går inn i min egen boble, puster med magen og tar beina fatt. Sakte, men sikkert får jeg en slags ro over meg, og jeg blir minnet på at.. det er ikke så farlig. Javisst har man noe å bryne seg på oppi den travle hverdagen, men trær, frisk luft, d-vitaminer, natur, dyrelyder, en kropp som funker, lett tungpust og nye stier har en tendens til å minne meg på at.. tja, hverdagens utfordringer er egentlig ganske banale – i det store og det hele er man jo heldig som i det hele tatt får lov til å ha de.

I ni av ti tilfeller kommer jeg hjem med et klarere hode og en avslappet kropp, klar for å ta fatt på hverdagsgrublerier og utfordringer på en hakket mer fattet og effektiv måte. Jeg ønsker det samme for deg!

Nå er det jo grenser for i hvor stor grad jeg kan påvirke deg, men jeg kan ihvertfall oppfordre til deling av treningsturglede på Instagram, med en herlig gulrot til noen heldige vinnere.

aqttlag naert

Slik gjør du

Summa summarum – jeg vil se deg på treningstur i skog og mark!

Del ditt eget treningsturbilde på Instagram, med hashtaggene #PTPia og #SWIXLife. Konkurransen løper helt frem til 16. oktober, og fire heldige vinnere stikker av med sitt eget SWIX Flow Superundertøy, det samme som jeg har på meg på bildene. Jeg velger ut helt vilkårlige bilde, så her kan alle delta og vinne – hvem er vel jeg til å dømme hvilket sporty turbilde som er finest? Det svaret ligger hos deg – jeg vil bare at vi alle skal spre så mye trenings- og turglede som mulig jeg. Og du – her er det absolutt lov å dele flere bilder enn ett.

skjermbilde-2016-09-20-kl-13-27-38

Til info har jeg testet dette superundertøyet de siste ukene, og i mine øyne passer dette ypperlig til alle typer aktivitet, trening og bevegelse i frisk luft. Det er i et lett, pustende materiale som transporterer fuktighet bort fra huden. I tillegg tørker det raskt, som for min del er svært positivt – avslappende turglede eller ei, jeg svetter som en sil så fort noen sier aktivitet. Du kan lese mer om superundertøyet HER.

Om du ikke klarer å smøre deg med tålmodighet frem til jeg har kåret en vinner kan du også shoppe dette superundertøey hos G-sport i hele landet. Anbefales!po crop

Hadde egentlig tenkt til å ha på meg treningstights når jeg tok disse bildene før vi gikk tur, men med en litt lang vest funket det faktisk helt fint å gå i stillongsen. Høy på livet og fin å bevege seg i, I like. 

Jeg digger SWIX og det de står for – i min verden minner det meg om afterski, turglede og jovial prestasjon – nå gleder jeg meg til å se hashtaggen #SWIXLife krydret med sporty turbilder i ukene som kommer 😀

 

 

Flere
Artikler