Kunsten å slappe av

I skrivende stund er det lunsjtider, som i mitt tilfelle består av egg, stekte poteter og litt grønnsaker ved siden av. Om noen timer reiser jeg til fjells, og milde måne, som jeg gleder meg! Hodet mitt er i høstferiemodus, og selv om det bare er snakk om en liten getaway i helgen er jeg like gira uansett. Fjellet er på sitt vakreste på denne tiden, og frisk fjelluft, aktivitet og miljøskifte er som en real energiinnsprøytning i kropp, sjel og topplokk. Det er en del som skjer om dagen, mange spennende valg å ta stilling til, og da er det godt å rømme litt unna det hele. Tankekværna ruller videre, men ihvertfall i et nytt miljø, hehe.

hey host host2

På agendaen står avslapning, rødvin, god mat, trening, litt jobb, frisk luft og hygge med familie. Min utfordring til meg selv, og alle dere andre også – utøv kunsten å slappe av denne helgen!

Spesielt om du kjenner at det virkelig trengs. Innen mental trening jobber vi mye med avspenning, fordi vi vet hvordan det direkte henger sammen med prestasjon. Om du ikke er flink til å ta deg en pust i bakken og lade opp batteriene fra tid til annen, vil man før eller siden gå på en smell. Der jeg før trodde det var om å gjøre å jobbe mest mulig, hardest mulig hele tiden, har jeg nå skjønt at mye av nøkkelen til å klare å prestere bra over tid ligger i å klare å tråkke på bremsene når det trengs. I tillegg – hvor mye deiligere er det ikke å være i balanse og ha kontroll på stresset, kontra.. det motsatte? Altfor mange lar seg rive med av hverdagens kjas og mas, uten å ta kontroll. Du kan alltid ta kontroll og prioritere på en slik måte at du får den restitusjonen du trenger, men du må tørre å gjøre det.

Som jeg nevnte på Treningspodden (sjukt hyggelig å få gjeste der btw, en liten seier for PT-P om jeg får si det selv) denne uken, jeg har ofte perioder, bolker som jeg og mannen kaller det, der jeg har litt for mye å gjøre – jeg klarer meg fint gjennom en sånn periode, det er nesten så jeg motiveres av det, fordi jeg vet det kommer roligere tider. Som for eksempel denne helgen. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å sitte i bilen på vei til fjells, gjerne med en kaffekopp i hånda (ja, jeg har en gammel dame inni meg) og tenke på at en god dose med hardt arbeid er lagt bak meg – nå skal jeg sanke inn litt belønning.

På den måten er jeg mer enn klar nok når neste bolk kommer (som selvfølgelig allerde står klar i kalenderen, hehe)

heu armr

Og med det ønsker jeg dere alle en god helg, og god høstferie til de av dere som har det. Bloggen min blir med på fjellet, så jeg gleder meg til å spre litt sporty høstglede gjennom skjermen. På søndag tenkte jeg blant annet å snakke litt om min form for yoga, som er litt annerledes enn det jeg tror andre tenker på som yoga…. whatever floats your boat, ikkesant?

Prates snart, venner. Husk å slappe av nå da – det er jo freddan´!

P.S Dette innlegget inneholder ikke produktplassering, haha. Den fantastiske Suzuki Vitara-jakken jeg er bekledd i her er en verdifull hytteskatt, full av sjarm, hehe. Mannen jobber med Suzuki i Norge da, kanskje jeg får noen bonuspoeng for litt bonuspromotering? 

Flere
Artikler