Den ene øvelsen jeg bruker massasjerulle til

Jeg vet ikke om du fikk det med deg, men i gårsdagens Instagram-innlegg unnskyldte jeg meg over den manglende matmandagen. Altså, jeg vet ikke helt hva som skjedde, men vips var klokka 20.00, og jeg bare.. ææ, har ikke noe #matmandag. Det er jo uten tvil et resultat av egne prioriteringer, og jeg kunne jo strengt tatt da disket sammen noe, enten i form av «tbt» til tidligere matmandager, eller vist frem noe nytt og enkelt, men jeg bare.. hadde ikke noe energi til å være kreativ? Og dere fortjente bedre. Så jeg gikk i meg selv og tenkte som så – jeg bruker denne anledningen til å minne meg selv og andre på at ikke alle dager, ting og greier kan gå som planlagt. Spesielt ikke når man ikke har planlagt noe 😉

Dagens #treningstirsdag derimot, har jeg gledet meg til å vise dere!

Jeg snakker ikke så altfor mye om massasjerullebruk her på bloggen, så jeg tenkte det var på tide. Jeg bruker den nemlig titt og ofte, både i hverdagen og før trening, men ikke så lenge av gangen, og ikke på så veldig mange ulike måter – kun denne egentlig. Derfor er det denne øvelsen jeg tipser om i dag, men merk – egenmassasje, enten med foamroller eller andre ting, gir best effekt om du gjør det der du trenger det mest.

Grunnen til at jeg bruker denne øvelsen mye, er enkel – jeg sitter mye foran en pc og gjør mye foran kroppen hver eneste dag.

Du kan kanskje tenke deg hvordan dette kan bidra til å «lukke» overkroppen, ved at skuldrene siger fremover og brystmuskulaturen strammer seg? Denne øvelsen, foam roll situps, gjør det motsatte. Jeg får en god strekk på brystet og skaper en god bevegelse i brystryggen. Eventuelle muskelspenninger slipper litt, og bindevevet mykes opp. Bevegelsene mine kjennes bedre ut etter et par minutter med denne øvelsen – for eksempel er det lettere å ha en oppreist holdning i knebøy etter å ha gjort denne.

Jeg begynner med rullen ved korsryggen, gjør 3-6 repetisjoner, før jeg flytter rullen litt opp, til rett under skulderbladene. Her gjør jeg nye 3-6 repetisjoner, før jeg deretter tar med armene. Hvor mange repetisjoner og hvor lenge du holder på vil jeg du skal kjenne på selv – det viktigste er at du kjenner at brystet åpner seg og at øvelsen har effekt. Underveis er det hele kanskje litt vondtgodt, men etterpå – ah, fantastisk! På mange måter kjennes det ut som om man er i stand til å bære kroppen sin bedre.

Når det er sagt, merk at det som regel ikke har noe hensikt å rulle noe særlig mer enn 2-4 minutter, spesielt ikke på bare en øvelse 🙂

Denne må prøves dere! Gleder meg til å høre hva dere syns. Nå har mannen vartet opp med kjøttboller og spaghetti, så jeg må runde av. Ha en nydelig tirsdagskveld!

Flere
Artikler