En crossfitøkt helt uten utstyr – perfekt påsketrening!

For noen dager siden, nærmere bestemt på mandag, kjørte jeg en nydelig crossfitøkt her på hytta. Asså, jeg følte meg så priviligiert, som kan ha hjemmekontor med familien rundt meg, spise nyydelig påskemat fra morgen til kvelds, og attpåtil kunne kjøre påsketreningen utendørs (!) i frisk fjelluft. Jeg ble så rusa på endorfiner etterpå, og det er også grunnen til at jeg blogger denne økta – jeg unner deg den samme følelsen! Deler av økta hentet jeg fra bloggen til Helene Thorsen, som har blitt min evige inspirasjon når det kommer til crossfit, hehe.

Makan til grepa dame som satser alt, ja, det skal du lete lenge etter. 

wod

piawod

Oppvarming

World Greatest stretch, pluss 6 reps av pushups, burpees, utfall og knebøy.

Hoveddel 1

Så mange runder du klarer på 3 minutter av…

3 pushups

6 burpees

9 hoppende utfall

12 knebøy

1 min pause

X 4. Du setter altså stoppeklokken på 3 minutter. Gjør så mange runder du klarer av de respektive øvelsene og repsene som står over. Når klokka plinger tar du pause det ene minuttet den teller ned (du finner tonnevis av gode apper, søk f.eks opp Gymboss Interval Timer i AppStore), før du kjører på igjen. Totalt skal du gjøre fire runder, og økta tar til sammen 16 minutter.

wod2

Hoveddel 2

20 sek planke

10 sek pause

20 sek crunches

10 sek pause

X 4.

Hoveddel 3

Jeg avsluttet med en styrkesirkel med sklimatter for bein og rumpe – den kommer her på bloggen litt senere i uken, og vil være lagt opp på noe ala. samme måte som denne økta. Og jeg kan advare dere allerede nå – den brenner i rumpa!! Denne siste delen her er selvfølgelig valgfri, mange vil nok kjenne at de har fått nok pump og puls av de to overstående delene. Eller kanskje du kjører hoveddel 1 to ganger?

Sooo many options. Spør dagsformen din 🙂 

wod3

Planen var å avslutte med litt doubleunders, men når jeg fant ut hvor dårlig jeg var blitt på doubleunders (ikke trent crossfit på månedsvis) la jeg ganske greit bort hoppetauet igjen, hehe. Den tid, den sorg. 

Nedkjøring

Jeg avsluttet økta med å strekke godt ut både her og der (det hørtes nasty ut, men du skjønner, haha), før jeg poppet inn til hyttekos og påskeegg igjen, med verdens beste følelse!

Denne økta anbefales – så enkelt, så effektivt, SÅ digg etterpå!

Ha en nydelig skjærtorsdag. Her er det hyttekos for alle penga. Prates snart 😀

 

 

Flere
Artikler