Dagens smoothieeksperiment – Clean Apple!

Jeg liker denne smoothieutfordringen jeg har gitt meg selv. Jeg er på god vei mot å utvide mitt oppskriftsutvalg betraktelig, OG jeg kommer til å bli en råtass på å smoothiefisere grønnsaker.

image

Jeg fant forresten ut hva som var litt galt med gårsdagens oppskrift.. Som jeg skrev, det ble nok litt vel mye hvetegress. I dag kikket jeg nemlig i et oppskriftshefte med supermat i smoothies som spesialitet. Og der anbefalte de å starte med en teskje av hver ingrediens.. Hehe. Litt overkill å starte en toppa spiseskje på første dagen med andre ord. Learning by doing! Nå vet jeg (og du) i hvert fall at en toppet spiseskje med hvetegress, eller en hvilken som helst annen type supermat, vil i 9 av 10 tilfeller alltid dominere smaken i en smoothie litt vel mye.

Så til dages herlighet, som var langt mer vellykket enn gårsdagens! Clean apple, som jeg ble introdusert for av John Opsahl på deres Supernature-lunsj. Men klarte jeg å få den til like bra? Og uten eplejuice?

image

Eplejuice er ikke noe jeg pleier å ha i kjøleskapet, og jeg gadd ikke å kjøpe det for en liten smoothieklunk. Så, water it is!

Dagens grønnsak: Som bildet sier, gulrot og selleristang. Jeg var litt ekstra jovial med ingefær og lime, og sløyfet isbitene.

Dagens supermat: 1 teskje lecithin, 1 teskje Purely Greens Max og 2 voksne teskjeer med erteprotein (i oppskriften sto det en liten teskje, men asså.. De er tydeligvis ikke klar over den enorme treningseffekten, og dermed behovet for byggestener, som #shapeupkickstart-programmet gir 😉 Proteiner er bra, og det gjør meg mett og glad).

Jeg drikker jo disse smoothiene til frokost, men jeg er ikke av typen som ofrer verdifull slumretid til fordel for å stå og hakke grønnsaker. SÅ, kvelden før gjorde jeg jobben, og sørget for å ha alt ferdig målt opp i en Tupperware-boks når jeg sto opp. Det får bli dagens ekstratips – gjør så mye som mulig klart dagen før, så er det både enklere og diggere å stå opp dagen etter.

image

Begynn med eplet, og skvis sitronen over så det ikke blir brunt over natta.

image

Selleri...
Selleri…
En gulrot...
En gulrot…
Og ingefær :)
Og ingefær 🙂

Ooogså tilsatte jeg pulvermiksen til slutt 🙂

image

Fiks, ferdige, ingredienser i kjøleskapet morgenen etter. Ved siden av har jeg cirka 2-3 dl vann, kommer an på hvor vannete du liker smoothien.
Fiks, ferdige, ingredienser i kjøleskapet morgenen etter. Ved siden av har jeg cirka 2-3 dl vann, kommer an på hvor vannete du liker smoothien.

 

Miks...
Miks..

 

Miks, miks, miks...
Miks, miks, miks…

Og voilà, en fiks ferdig supersmoothie, med det herlige navnet Clean Apple.

image

image

Og så til dommen da. Jeg vurderer ut i fra mine viktigste kriterier denne uka, nemlig…

Hvordan funker grønnsaken? Og blir supermaten godt nok kamuflert?

Grønnsaksfunkeri: 6

Smoothiens kamuflasjeeffekt: 5

image

Min opplevelse: Jeg drakk denne smoothien cirka 30 minutter etter at jeg hadde stått opp, kl. 07.30. Allerede rundt kl. 10 kjente jeg magen rumle.. Kan jo være pga. sult, men det kan også være fordi magen min ikke er vant til å bli vekket av rene grønnsaksfesten. Neste gang tilsetter jeg 1/2 avocado, som mest sannsynlig vil mette litt ekstra. Utover det må jeg ærlig innrømme at jeg føler meg som sunnheten selv når starter dagen min med rå grønnsaker og grønt pulver, som jeg tror er myye av grunnen til at folk kan bli hekta på grønne smoothies – følelsen er digg. Den reelle effekten er jo hakket mer omdiskutert 🙂

Denne smoothien var i hvert fall super! Den smakte syrlig, med en dæsj av ingefær og lime-smak. Ingen av grønnsakene var spesielt markante, men funket rett og slett i harmoni sammen. Lot hverandre skinne gjorde de!

I tillegg var kamuflasjeeffekten toppers, men dette kan jo også ha noe å gjøre med at jeg brukte en betraktelig mindre dose pulver enn i går, hehe. Men det er en kjent sak at syrlige smaker om eple og lime hjelper til å viske ut noe av den sterke smaken med supermat-pulver, så jeg tror jammen meg vi er inne på noe her! Også fornøyd med at kamuflasjeeffekten var god til tross for at jeg sløyfet eplejuicen. Thumbs up!

Selvutløser er en newbie-bloggers beste venn!
Selvutløser er en newbie-bloggers beste venn!

Neste skritt med denne varianten må bli å tilsette spirulina og chlorella, som er to av de seigeste supermat-smakene jeg vet om. Spørs om ikke lime-dosen må økes i samme slengen.

Men sånn serr, kjøp gulrot, eple, selleri, ingefær og lime, og prøv denne rakkern her! Funker like bra uten pulveret, og det er jo tross alt i de ekte grønnsakene vi vet at magien ligger 🙂

Flere
Artikler