#matmandag, vol 2 – Tunfiskkomboen du MÅ prøve!

Denne oppskriften er superenkel, veldig billig og proppfull av god næring. Tunfisken gir deg masse proteiner, og bananen bidrar med karbs, vitaminer og mineraler. Vi hadde den på trykk i ShapeUp i september-utgaven i 2014, som en del av en større sak om mellommåltider. Den kan du forresten sjekke ut og laste ned på mobilen din her: dagligvareguide__sunn_mat_i_farte__silje_bjornstad__273361. Skrevet av superblogger, ernæringsfysiolog og journalist Silje Bjørnstad, og knipset av vår husfotograf Petter Berg.

image

Som teksten sier, det høres kanskje ikke så fristende ut, men tunfisk og banan blandet sammen funker kjempebra! Asså, jeg sier ikke at du bør bytte ut fredagstacoen med fisk og banan, men for eksempel som et mellommåltid etter trening, på farta eller når du er på reise – perfekt!

Slik gjør du:

  • Bland og mos en boks tunfisk med en stor eller to små bananer (vet det står 1/2 i oppskriften, men mine smaksløker trenger litt mer banansmak).
  • Det er viktig å mose det skikkelig sammen sånn at bananen får overkjørt tunfisk-smaken skikkelig. Det er nemlig det som skjer – de to ender opp med å utfylle hverandre perfekt, og når du er kommet over det faktum at du spiser fisk og frukt sammen, så lover jeg at du kommer til å like det! 🙂

Denne oppskriften var spesielt en slager når jeg var ute og reiste jorda rundt, da tunfisk på boks og banan er noe du stort sett får tak i uansett hvor du er i verden.

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har noen erfaringer med denne komboen 😀

Enjoy!

Flere
Artikler