#matmandag: Grønnsakssmoothie med rødbeter

Woho, #matmandag! For noen dager siden fikk jeg en kommentar på bloggen av en søt, ung frøken som gledet seg til matmandag. Da ble jeg så happy, for da gleder jeg meg enda mer til matmandag. Enda gøyere å skrive når man vet at folk følger med litt 🙂

Etter at jeg var på denne lunsjen med Supernature ble jeg inspirert. Jeg har tidligere vært ganske låst til min faste smoothie bestående av banan, bær, proteinpulver med vaniljesmak og litt div andre greier oppi. Men på Supernature-frokosten fikk vi servert så mange digge smoothies med helt nye smaker, uten at det så noe vanskeligere ut enn min vanlige smoothievariant.

SÅ, denne uka er mitt mål å freestyle en ny smoothie-type hver dag! I tillegg er det veggis-tema på Shapeup.no denne uka, så da bidrar PT-Pia på den måten hun kan, hehe.

Eller, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i hvert fall. På fredag er jeg på Vestlia Resort og forbereder til ShapeUp Weekend. Mer om det senere 🙂

Jeg står ganske fritt i min smoothiekokkeleringen, bortsett fra at…

  • Den må inneholde minst èn eller flere grønnsaker (ut av komfortsonen, smoothieedition).
  • Den må inneholde en eller annen form for supermat. Grunnen til det er rett og slett at jeg fikk med meg en del produkter på lunsjen med Supernature. Synd om de blir liggende hjemme i skuffen og støve bort, sammen med andre produkter jeg har stående i kjøkkenskapet, men aldri får brukt. Dessuten er det en ekstra utfordring å forsøke å kamuflere supermat-smaken. For samma hva John Opsahl og gjengen sier – hvetegress, spirulina, greens og div, det smaker ikke digg.
  • Merker jeg en forskjell? På torsdag lager jeg en oppsummering om smoothie-uka og hvordan den har påvirket formen, både på trening, jobb og ellers. Har det egentlig noe effekt å få i seg grønt pulver hver dag?

Så, dagens oppskrift har jeg valgt å kalle Rødbetorama.

Jepp, du gjettet riktig. Den inneholder rødbeter. Det var det jeg hadde (ferdigkokt) i kjøleskapet, og jeg er veldig glad i det. Så da tenkte jeg at det må da passe bra. Smoothien endte opp med å bestå av følgende…

  • 150 g. kokte rødbeter

image

  • 150 g. skogsbær

image

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 1 spiseskje hvetegress (dagens kamuflasjeutfordring)

image

  • 25 g. proteinpulver med vaniljesmak (vurderte erteproteinet jeg fikk av Supernature, men valgte heller å starte forsiktig. Trengte hjelp av litt kunstig søtning oppi alt det naturlige her).

Blandet alt sammen oppi en bolle….

image

Og miksa det sammen oppi en blender…

image

Og voilà! Den mørkerøde, guggeliknende smoothien var et faktum. Jeg skrapte den oppi shakeren min og tok den med meg på jobben…

Og det var dette som ventet meg når jeg pakket den opp.

image

Bra det ikke er utseende som teller 🙂

image

image

Så, det viktigste av alt, dommen! Jeg vurderer  smoothien med en karakter mellom 1-6, basert på mine to kriterier. Hvordan funker grønnsaken? Og blir supermaten godt nok kamuflert?

Grønnsaksfunkeri: 3

Smoothiens kamuflasjeeffekt: 3

Altså ingen supervinner første dagen. For all del, den gikk ned, men jeg kunne liksom smake en litt merkelig miks av rødbeter og hvetegress. Bærene og vaniljeproteinet ble dessverre borte i miksen, mine sterkeste motstandere i kampen mot gresset. SÅ, hvis du skal prøve denne (ikke at jeg føler jeg har solgt inn denne så altfor godt nå), så velg litt mere bær og litt mindre hvetegress, da blirre bra! Også må du like rødbeter da 🙂

Som plaster på såret for laber score på smoothieskalaen vil jeg gjøre det godt igjen med en ekstraoppskrift senere i dag. Du vil garantert bli overrasket, meget skeptisk.. Og forhåpentligvis nysgjerrig nok til å prøve det 😉

 

 

Flere
Artikler