Digital postkasse fremfor papirsvinn, reklamebonanza og kaos i (u)viktige brev

Reklame ism. e-Boks – postkasse på internett

Sååå.. i går skrev jeg om mitt mål om å bli mer miljøvennlig, og jeg startet idet jeg trykket publiser på innlegget.

Eller, det er feil – jeg startet for en stund siden, når jeg registrerte meg hos e-Boks.no.

Det er en digital postkasse som gir meg muligheten til å motta all posten min digitalt, fremfor at det hoper seg opp med papir i postkassa. Man kan også laste opp viktige dokumenter, som helseinformasjon, pass og sertifikater, og oppbevare det 100% sikkert i din private digitale postkasse. Du får tilgang på viktig post og dokumenter på både PC og telefon, og du lagrer viktige papirer og dokumenter på en trygg måte – som en safe på internett? Du mottar varsling på sms og/eller e-post når du har fått post, og i takt med at flere tar i bruk tjenesten vil resultatet kunne bli godt over 8000 tonn med papir spart årlig. Tonn! 

Jeg har i tillegg mekket min egen «nei takk til reklame»-lapp, inntil jeg får kommet meg til et postkontor for å få tak i et sånt klistremerke. Det, i kombinasjon med digital postkasse, vil forhåpentligvis redusere vårt papirforbruk i heimen ganske så kraftig. Amen to that!

Så, jeg skal i tiden fremover hjelpe e-Boks til å få flere til å bruke tjenesten, fremfor å fylle opp postkassa med unødvendig papir. De har satt i gang kampanjen Støtt din klubb, der du kan enten opprette en innsamling til en forening eller klubb, eller bidra til noen andres.

Jeg har for eksempel opprettet en egen innsamling som folk enkelt kan bidra til. 

.. nå krysser jeg fingrene for at det er flere enn meg som bidrar. HER kan du sjekke ut innsamlingen og komme i gang med e-Boks og på den måten få de til å donere 50 kr til innsamlingen.

Alt man trenger å gjøre, enten man vil bidra til en innsamling, eller å starte en selv, er å..

  1. Opprette en digital postkasse.
  2. Bruke koden du får i innboksen din på denne nettsiden.
  3. Trykk på «støtt en innsamling», og velg å se igjennom de ulike innsamlingene, eller søk opp en spesifikk en. Jeg har valgt å samle inn til «Buskerud Bedriftidrettskrets», som blant annet arrangerte Sprekere Drammen. Jeg vil hjelpe de til å fortsette å tilby aktivitetstilbud, trening og inspirasjon til ulike bedrifter i området her vi bor, slik at de (og vi) kan fortsette å gjøre aktivitet til en naturlig del av en hvilken som helst arbeidshverdag?
  4. Når du har funnet en innsamling du vil støtte trykker du på «støtt denne innsamlingen». Ved å lime inn koden din fra innboksen donerer e-Boks 50 kroner til innsamlingen du har valgt, kun fordi du har 1) tatt i bruk tjenesten og innhentet miljøpoeng, og 2) tatt deg tid til å anvende koden din ?

Smart, ikkesant? Som nevnt både i går og i dag er dette én av maange ting jeg kommer til å gjøre for å bli en hakket mer miljøvennlig meg, og i dette tilfellet samler jeg inn penger til en god sak i samme slenger. Håper du blir inspirert til å gjøre det samme, ved å registrere deg hos e-boks, for så å opprette eller bidra til en innsamlig.

En deling eller to på Facebook, og vips, så kan du ha samlet inn verdifulle kroner til noe som er viktig for deg. 

Forresten, takk for alle kommentarer på gårsdagens innlegg – akkurat nå er jeg på vei til Stavanger for å gjennomføre ShapeUp Convention, men har på agendaen å gå igjennom kommentarer og svare hver og en av dere ?❤️

 

 

 

Flere
Artikler