Enkel oppskrift på en real treningspizza

Hvor fantastisk er ikke kombinasjonen trening og pizza? Det er klart vi fortjener pizza når du trener! I den anledning gir jeg deg.. treningspizzaen!

Denne har jeg blogget opp før, men er ikke sein om å blogge om den igjen. Litt fordi den står på menyen her i kveld, men også fordi den er så saabla god. Og det beste av alt? Den passer like godt til middag på en lørdag som en søndag som en mandag – en mandagsmiddag å glede seg til kanskje? 😀

Du trenger… 

Havregryn

Havremel

Bakepulver

Egg (i oppskriften står det et helt egg og to hvitter, men det får være fitnesspizzaen ass.. her i gården hører ikke supersunne eggeplommer hjemme i søplekassa. Tre hele egg it is!)

Rødløk

Hvitløk

Kylling (jeg hadde ferdigstekt i kjøleskapet, men du kan like gjerne kjøpe ferdig kyllingskinke)

Pepperoni (valgfritt, dette hadde jeg også i kjøleskapet)

Grønnkål (jepp, grønnkål)

Tacosaus

Tomatpurè

Slik gjør du, vol 1

Sett først ovnen på 200 grader. Bunnen lager du enkelt ved å slenge sammen 100 gram havregryn, 150 gram havremel, 1 teskje bakepulver, en klype salt, tre egg og 2-3 dl vann. Miks dette sammen, og smør det utover på et bakepapir, på en stekeplate.

bunn

Sett den inn i ovnen og la den steke i cirka 10-15 min, bare så den blir litt sprø. Imens fikser du ingrediensene…

 

ingred

stedenfor kun den tradisjonelle tomatpureen, kan jeg herved tipse om verdens enkleste måte å pimpe opp tomatsausen i bunnen – tomatpurè + tacosaus = sant! Bare miks det sammen, 50/50, og vips, så har du en pizzasaus med litt ekstra piff.

 

Så fort bunnen er (halv)ferdig i ovnen kan du ta den ut og smøre utover. Ikke vær beskjeden!

aaa

Så kommer grønnkålen, løken og hvitløken – du trodde kanskje ikke det passet på pizza? Tro meg, funker som bare det, og du får i deg supersunne grønnsaksgreier, pakket inn i pizzakos. Love it!

fyll

Deretter mais, kylling og pepperoni, pluss osten da selvfølgelig. Det ferdige resultatet er awesome – den heter ikke treningspizza uten grunn!

fyllll

Her får du masse proteiner fra både kyllingen og osten, vitaminer og mineraler fra både grønnsakene og de andre ingrediensene, og sunne karbs fra pizzabunnen. Eggeplommene bidrar med sunt fett, så her har du en real gullpakke. Denne oppskriften holder til to personer, og da blir man mett. Vanligvis har en av oss nok til lunsj dagen etter 🙂

pozz

Nyt søndagskvelden deres hjerter – i morgen er det ny uke, nye muligheter!

P.S Husk å melde deg på min og Melinas gratistrening i Frognerparken på onsdag. Du finner eventet HER.

 

Flere
Artikler