Enkel og proteinrik kyllingrett med spinat, kremost og bønner

Dagens #matmandag har jeg tipset om før, men jeg må dele den igjen, da den er pokker så god. Dette ble brunsjen min i dag, da kroppen skrek etter noe proteinrikt med masse grønnsaker. Den gjør som regel det etter helger med litt ekstra sus og dus, og da er det godt å ha digge retter som dette i verktøykassa.

NAM!

Handleliste

 • Kyllingkjøttdeig
 • Spinat
 • Hvitløk
 • Chili
 • Løk
 • Røde bønner
 • Kremost

 • Hakk opp hvitløk og chili, og stek det lett i panna. Deretter tilsetter du kyllingkjøttdeigen, og steker til den er omtrent ferdigstekt.
 • Imens hakker du opp løken i små biter, og tilsetter den når kyllingen er nesten ferdigstekt. La dette putre et par minutter, og tilsett det krydderet du ønsker. Som du ser over brukte jeg pepper, litt chili, oregano og piffi-krydder.
 • Deretter tilsetter du spinaten, som før du vet ordet av det går fra å være mye spinat, til lite spinat ?

 • Snart ferdig! Skru ned panna, og ta cirka 100 gram kremost i en bolle. Deretter heller du blandingen over i bollen, og lar varmen fra kjøttet smelte osten. Rør godt sammen.
 • Skyll av en boks med røde bønner, og tilsett i miksen. Disse kan du også tilsette i stekepanna med det andre altså, men jeg glemte de helt bort?

Og voilá, du har en fantastisk, superenkel middagsrett til to personer. Jeg spiste halve til brunsj, og har planer om å spise den andre halvdelen før jeg skal ha PT- og gruppetimer i kveld. Blandingen blir faktisk bedre av å stå litt i kjøleskapet – akkurat som om smakene får satt seg litt – det liker jeg.

Det var en småsliten skrott som møtte denne mandagen, men jeg bestemte meg kjapt for at jeg skulle gjøre alt i min makt for å runde den. Heldigvis har jeg hatt hjemmekontor, så jeg kunne starte dagen med kruttsterk kaffe, God Morgen Norge og rydding av mailboksen. Dermed ble det en rolig joggetur i vintersola, før jeg kom hjem og mekket meg denne herligheten. Siden da har jeg jobbet, og fått gjort masse, akkurat slik jeg skulle. Digg følelse! Jeg opplever ofte at man ved å være litt fremoverlent på de tyngre dagene får en hakket bedre opplevelse enn om man bare lar seg «rive med» den kjipe dagen, om du skjønner?

Jeg må også innrømme at det å få så mange fine kommentarer fra dere på gårsdagens innlegg, det har varmet stort. Så stort at jeg nå føler meg kurert for Vixen-bitterheten (haha), kun fordi dere har minnet meg på hvem jeg egentlig skriver for, og hvorfor jeg gjør det. Det skal jeg søren meg fortsette med, og enda mer i 2018 enn tidligere. Så tusen takk for at dere steppet opp og la igjen noen ord – det betyr mer enn du tror, og jeg lover å være tilstede for deg og dere i månedene fremover også.

Kort sagt – i dag måtte jeg vekke min egen motivasjon, og det gjorde jeg takket være inspirasjon fra dere. #folk ass ?

Speaking of, nå venter PT-timer og gruppetrening om noen få strakser. Let me know om du tester denne oppskriften, den er så digg. Ha en nydelig mandagskveld, og nyt sofaen med god samvittighet når den tid kommer. I know I will✌️

Flere
Artikler