Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og soyabasert dip med ingefær, chili og vårløk

Inneholder #reklame ism. Hendrix Hair Drammen

Vårruller er digg! Og når de i tillegg blir en ypperlig måte å få i seg bra næring på, da er jeg ganske så solgt.

I helgen prøvde jeg nemlig å lage noe jeg aldri har mekket før; ferske vårruller, eller kanskje kjent som sommerruller for noen.

Enkelt og greit er det ferske grønnsaker og kylling, toppet med en digg soyabasert saus, pakket inn i rispapir. Det ser kanskje ikke så delikat ut, ihvertfall ikke rullene jeg lagde, ei heller bildet jeg tok, men resultatet – nam!

Du trenger (til to sultne personer)..

400 gram kylling

Salt og pepper

Smør til å steke i

Paprika

Vårløk

Agurk

Mais

Rispapir, eller «spring roll wrappers», som det står på pakningen

10 ss Soyasaus

2 ss Sesamolje

1-2 ss Sesamfrø

1 chili

1-2 ts fersk ingefær

Slik gjør du

  • Først peprer og salter du kyllingen, før du steker den – ikke for mye, da blir den tørr. Jeg valgte å dele opp kyllingen etter at jeg hadde stekt den, men kan være smart å gjøre det før. Sett den til side.
  • Skjær opp grønnsakene i så små strimler så mulig, og gjerne i samme lengde.
  • Lag sausen; Miks sammen soyasaus og sesamolje, før du deretter tilsetter det andre; 1 chili, 2 ts revet ingefær, en håndfull vårløk og 1 ss sesamfrø.
  • Finn frem en bolle med lunkent vann, legg et fuktig kjøkkenhåndkle ved siden av. Sett ingrediensene, dvs kyllingen, grønnsakene og sauser rundt deg, slik at det er lett tilgjengelig.

  • Deretter dypper du altså et rispapir av gangen i det lunkne vannet, som gjør at den blir gjennomsiktig og myk. Deretter over på det fuktige kjøkkenhåndkleet, på med fyllet, toppes med en teskje saus, og så lukke den.

Kan jo avsløre at det ikke var bare lett å dandere disse fint, og det er vel også noe av grunnen til at de ble seende ut slik som.. dette.

MEN, smaken var nydelig, og smaksfesten toppet seg med sursøt saus og rester av soyasausen til å duppe rullene i. Vi hadde noen til overs som vi lot ligge i kjøleskapet til dagen etter, og i følge mannen var de minst like gode da, om ikke bedre. Det er jo helt prima, å kunne ha noen slike liggende i kjøleskapet, for så å spise de til middag. Perfectos.

Som du ser er grønnsakene mer eller mindre hovedbasen her, akkompagnert med ren kylling og sauser. Absolutt en helt prima hverdagsmiddag, selv om det føles ut som helgemat – I like! 

Dagen i dag startet med en god frokost og litt jobbings, før jeg satte snuta mot Hendrix Hair her i Drammen, og en god oppfriskning av fjonene.

Jeg er ikke veldig jålete av meg, men noen ting sverger jeg til; freshe opp håret, samt farge vipper og bryn jevnlig, er alfa omega for at jeg skal kjenne meg bra, og slippe å bruke mye tid på det i hverdagen. Jeg har fortsatt extensions i håret mitt, det lille jeg trenger for litt ekstra fylde og lengde. Jeg har faktisk vurdert å klippe meg kort i noen måneder, men… jeg turte ikke. Er liksom så greit med litt lengde, så kan man slenge det litt hit og dit, om du skjønner, haha.

Husk at du får 10% avslag når du booker time hos Hendrix Hair Drammen hvis du sier navnet mitt – verdens beste salong, uten sidestykke. 

Nå skal jeg jobbe noen timer til, før det i kveld blir CrossFit med mannen og en deilig mandagsmiddag – jeg tror det blir spaghetti og kjøttdeig i dag, nærmere bestemt denne oppskriften.

Og med det var en ny uke i gang – god mandag, fintfolk?

Flere
Artikler