Fullstendig oppskrift på enkel nyttårskalkun – med tilbehør

Reklame ism. Prior

.. og det er enkelt, jeg lover!

For en stund tilbake ble jeg utfordret av Prior til å lage en høsttakkefest-middag, med kalkun og det hele, som jeg også laget en video på. 

Jeg har alltid tenkt at noe sånt er megaomfattende, men etter å ha testet kan jeg med hånden på hjertet si at dette er noe av det enkleste jeg har laget. Det er også grunnen til at jeg og vennene mine skal lage akkurat denne middagen på nyttårsaften, og følge oppskriften til punkt og prikke.

Her er fremgangsmåten på hele middagen, fra A til Å, og under finner du oppskriftene jeg har brukt?

Kalkun 

  • En kalun tines, det tar cirka to døgn om den er frossen. Deretter pakker du den ut, tørker av og fjerner innmatsposen dersom den er der.
  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Deretter blander du sammen smeltet smør, salt og pepper, og smører inn kalkunen med dette.
  • Knyt hyssing rundt beina på kalkunen og stram til. Man beregner gjerne 30 min steketid per kilo.

Stuffingen 

Denne fant jeg på Pror sine nettsider. Tradisjonen er vel å legge denne inni kalkunen, men det syns jeg virker litt ekkelt, for å være ærlig.. så jeg lagde den i en ildfast form etterpå – kalkunen skal jo hvile litt etter steking uansett?

Dette er det du trenger – merk at jeg kun brukte et par skiver brød og to epler, men det var fordi jeg lagde til to-tre pers. Om du skal ha til flere ville jeg laget deretter.

Slik gjør du 

  • Bland alle ingrediensene sammen (skjær opp brødet og eplene i biter først) og putt det i ovnen – 180 grader i cirka 30-40 min.

Søtpotetmos

  • Del ønsket mengde søtpotet i firkanter, og stek de på et stekebrett til de er myke.
  • Samle alt i en bolle, tilsett salt, pepper og smør. Rør deretter sammen det hele med en stavmikser. Voilá, ferdig!

Jepp, så lett var det?

I tillegg til dette kan du se at jeg har kokt litt rosenkål ved siden av, og summen av dette blir et smart, næringsrikt måltid som enkelt kan justeres opp og ned etter hvor mange gjester du skal servere mat til.

Du vil garantert få rester, og disse oppbevares selvfølgelig i en matboks og brukes som lunsj og middag de neste dagene. Denne artikkelen hadde masse gode forslag til hvilke retter du kan lage.

De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke er noen mesterkokk, ei har jeg interesse av å fikle i timesvis med vanskelige oppskrifter. Derfor er dette perfekt, spesielt når man skal lage til mange mennesker.

Anbefales! 

 

Flere
Artikler