Denne grønnsakssuppen gjør det enklere å være hverdagssunn

.. både fordi den er så enkel å lage, men aller mest fordi den smaker like godt kald som varm, og er kanskje aller best når den har fått stå en dag eller to. Jeg tipset om denne i januar i fjor også, og da slo den særdeles godt an. Den funker minst like godt i år som i fjor – denne må dere lage folkens!

Handleliste

1 vårløk

1 purreløk

3-4 gulrøtter

2 bokser med hermetiske tomater

1 chili

1 hvitløk

3-4 kyllingfileter

3-4 brikker med buljong eller kraft.

1 paprika

1 pakke linser

Koriander som topping – nam!

Slik gjør du 

Du skjærer rett og slett opp alle grønnsakene og putter de i en stor kjele. Deretter heller du over tomatene, og mikser det hele sammen, og tilsetter buljongen/kraften. Deretter fyller du kjelen slik at det nesten dekker alle grønnsakene, og setter på varme til den koker. Da slår du ned varmen, og lar den stå å putre noen minutter. Hvor lenge bestemmer du vel egentlig selv, avhengig av hvor «bløte» du vil ha grønnsakene.

  • I teorien kan man virkelig bruke alle slags mulige grønnsaker oppi her altså, men dette er mine favoritter.
  • Ofte har jeg poteter på siden som jeg tilsetter, syns de blir så soggy av å ligge oppi suppen over tid, eller jeg tilsetter nudler, spaghetti eller makaroni. Ferskt brød eller rundstykker med litt smør er også en vinner!
  • Jeg steker som regel en kjøttvariant ved siden av, men jeg antar at man også kan putte den rett oppi om man ønsker. Kylling er en favoritt her i gården. Suppa har lite proteiner i seg i utgangspunktet, så noe prottiser på siden må vi ha!

Jeg pleier å lage masse suppe, for så å ha det i bokser og bruke som matpakke. 

Denne burde dere virkelig teste, da det er en ypperlig måte å kickstarte kroppen med en flust av grønnsaker. Et måltid med denne ila. dagen er superdupert. I skrivende stund kom jeg akkurat inn døra etter en lang dag i Oslo – møter og innspilling av Treningspodden sto på agendaen. Tusen takk for tilbakemeldingene på gårsdagens innlegg – dere er virkelig en fin og støttende gjeng, ass. Det går bedre nå, selv om det alltid vil være litt tøft når livet treffer.. mer om det senere?

Håper mandagen har behandlet dere bra, fintfolk?

 

Flere
Artikler