Hvorfor skal du bruke tid på stretching?

Yo❤️

Postet akkurat tre stretchingøvelser i Instagram-feeden min, som er noen av favorittene mine for en stiv og støl kropp. Postet tre andre for en liten stund tilbake, og tilsammen utgjør de et fullverdig stretchingprogram.

Anbefales!!?

Dette med tøying og stretching er jo litt omdiskutert, og ikke nødvendigvis noe som står øverst på prioriteringslista hos alle – det trenger det ikke å gjøre heller? MEN, vi kommer ikke bort ifra at det for stillesittende kropper er veldig godt å bli dratt igjennom store bevegelsesutslag innimellom, noe som gir både bedre mobilitet og bevegelighet, samt økt blodsirkulasjon og en goood strekk i de områdene som gjerne er litt tight hos oss alle.

Om hvorvidt du trenger å bruke tid på stretching som dette, utover at du syns det er digg, avhenger av ulike faktorer. Når det kommer til trening, da spesielt styrketrening, kan det påvirke teknikken din positivt – med bedre bevegelighet er det større sannsynlighet for at du klarer å gjøre ulike styrkeøvelser med optimal teknikk og så stort utslag som mulig, som igjen gir deg bedre effekt av treningen – jo større strekk vi klarer å sette på muskelen når vi trener, jo bedre – enkelt forklart.

Jeg anbefaler deg ihvertfall å teste en sekvens som dette, da det er et fint verktøy å ha, i tillegg til annen aktivitet – en fin vikar for en hard treningsøkt som kanskje må utgå en dag. Hvis det kjennes heeelt forferdelig ut så er det stor sannsynlighet for at du må gjøre mer av det ?❤️

Ha en nydelig torsdag, dere – jeg skal på trilletur med vennegjengen her i Drammen – kos ?

Flere
Artikler