Er det innafor å være avkledd på treningssenteret?

.. og hva er egentlig avkledd?! Som noen kanskje fikk med seg var jeg på God Morgen Norge i dag for å diskutere denne saken, der jenta ble kritisert av SATS-ansatte for måten hun var kledd på. Selve saken i seg selv er ordnet opp i, SATS la seg flate for måten det ble tatt opp på, og var takknemlige for debatten – men selve problemstillingen er jo like reell – hva er egentlig greit å ha på seg på trening og ikke?

Selv dauer jeg litt inni meg hvis gutter kommer i singleter som henger som tøyfiller rundt kroppen deres, eller når jentene er ikledd formsydde crop-tops og tightser som typ.. like gjerne ikke kunne vært der ? Samtidig er jo dette litt hyklersk, for jeg ønsker virkelig at alle skal få trene i det de vil. På Barrys Bootcamp for eksempel, der jeg trente tidligere i dag, virker det som om det er helt legit å trene med korte topper, shorts og what have you, og på CrossFit vet vi jo at skjorta gjerne kastes idet klokka begynner å gå – for ikke å snakke om de trusene mange jenter liker å trene i, som på et eller annet tidspunkt ble hetende shorts.

Hvorfor skal det være annerledes på treningssentere?

Jeg har ikke nødvendigvis noe godt svar, men mener vel at vi alle bør ta litt hensyn med mål om å få de rundt oss til å føle seg komfortable når man trener på et folkelig treningssenter med mål om å treffe «Ola og Kari Nordmann». Å trene på et treningssenter er allerede en høy terskel for mange, og jeg tror terskelen blir enda høyere om man må måle seg opp mot levende Better Bodies-plakater. For med fare for å generalisere, det er jo gjerne de som har et veldig sterkt behov for å ikle seg noe mindre enn andre på det tradisjonelle treningssenteret..

Med unntak av hun på God Morgen Norge i dag da – hun var en stødig og reflektert jente i trettiårsalderen. Så trekker tilbake det jeg skriver over. Litt.

Jeg blir ikke klok. For min egen del syns jeg det er superdigg å trene i kun sportstopp hjemme, men kunne ikke funnet på å gjort det på et klassisk senter. Både fordi jeg ikke hadde følt meg komfortabel, men også fordi jeg hater følelsen av å bli glodd på – ikke at alle stirrer bare fordi jeg hadde lagt igjen toppen i garderoben, men samtidig.. jo, jeg tror endel hadde stirret ?

Med YT Protein har jo vi prøvd å dra det litt andre veien, der vi blant annet på ShapeUp Weekend lagde store, grå t-skjorter til alle som deltok, med mål om å skape en følelse av kjønnsnøytralitet og frihet fra kroppens utseende, og flytte fokus på de andre tingene som er så RÅTT med å bruke kroppen – spesielt sammen med andre.

Så ja, min egen subjektive preferanse ér en ting, men folk må jo få trene i det de vil, det mener jeg virkelig. En fin greie kan jo være å spørre seg selv hvordan man tror man selv hadde reagert ved å møte seg selv på trening – for så å kle seg deretter? Ha i bakhodet at den treningsverdenen som er på Instagram ikke nødvendigvis favner det store, norske flertall, og at noen lar seg skremme av det du anser som normalen.

Men i bunn og grunn – folk må jo få lov til å gå i hva søren de vil?

Takk for alle bidrag på Instagram i dag, det bidro definitivt til å gjøre meg mer reflektert oppi det hele – dere er gode ❤️

Flere
Artikler