Intervalltrening – et evig elsk, hat-forhold

 

På godt og vondt!

Asså.. hvor skal jeg begynne? Gårsdagens intervalløkt var en real rakker! Jeg har ikke trent så altfor mye kondisjon i form av rene intervaller de siste månedene, og selv om jeg er i over all god form (føler jeg selv ihvertfall?) så er det alltid hardt å «komme i gang» med noe man ikke har gjort på en stund. Derfor har jeg supergodt av ShapeUp-kickstart-intervallene, som var gårsdagens økt ifølge treningskalenderen vår. Etter oppvarming er det 4 min løp, 2 min pause, 3 min løp, 1,5 min pause, 1 min løp, 30 sekunders pause, 1 min løp, 30 sekunders pause, 2 min løp, 1 min pause, 3 min løp, 1,5 min pause, og tilslutt – 4 min løp.

Jeg kjørte mine på Skillmill før podcast-innspilling med Silje, og ja.. du kan trygt si at det kjentes i beina. Pjof!

  • Du kan lese mer om hva Skillmill er HER.

_T3A0332

Foto: Rasmus Kongsøre for Det Nye ShapeUp

Intervallene kan med fordel varieres til andre ting om man ønsker det. Du kan for eksempel kjøre akkurat de samme intervallene på både sykkel, romaskin, ellipsemaskin.. tja, et hvilket som helst kondisjonsapparat du liker egentlig. Løping i det fri er helt fantastisk, det gjorde jeg forrige uke faktisk, men det er jo som regel akkurat litt for kaldt til det i disse dager.

Poenget er uansett at du får gjort noe – husk også på at du ikke trenger å gjennomføre hele økta, om det er lenge siden du har trent. Det viktigste er at du avslutter med mestringsfølelse, slik at du får lyst til å gjøre det igjen. 

I skrivende stund er jeg på vei hjem etter en laang dag. Ser nå at jeg faktisk har beskrevet stort sett hele dagen min på Snapchat, med klokkeslett og det hele, for spesielt interesserte, hehe. Det ble hviledag på treningsfronten, takk gud for det, hvilket betyr at jeg er ekstra gira på morgendagens styrkeøkt. For jepp, jeg legger til noen økter i denne treningsuka, selv om det kun står to økter + én avspenningsøkt på planen. Det får værra lov.

Men først – en god natts søvn! Håper alt er vel dere, og fyr løs med spørsmål om dere lurer på noe ifm kickstarten.

 

Flere
Artikler