Du kan variere i det uendelige

 

Mange tenker at treningsprogram er satt i stein, og får noia bare av tanken på å «vike fra» planen. Noen dropper kanskje et program, som et resultat av at det er et par øvelser man ikke er så stoka på. I årets kickstart har jeg for eksempel lagt opp til en Zercher-knebøy, der man holder stanga i albueleddet. Det mange kanskje glemmer, eller ikke er klar over, er at dette kun er en øvelsesvariant. Det som er viktig her, er bevegelsen. Om man vet det passer en langt bedre å gjøre knebøy med stang, frontbøy, goblet squat, you name it.. så kan man absolutt gjøre det.

Det som er viktig er selve bevegelsen, og at man kjenner at man bruker musklaturen man sikter seg inn på.  

  • I steden for en pushups i ringer kan du for eksempel gjøre lettere varianter som push ups på knærne, til kasse, en boks eller kanskje til veggen. En brystpress-variant kan også funke, selv om jeg personlig ikke er så glad i å sette verken meg selv eller kunder i apparater, spesielt ikke hvis det er den første øvelsen på den muskelgruppen/kroppsdelene. For å gjøre øvelsen tyngre kan du kjøre push ups på straka, med klapp, eller kanskje som på bildet under, men med beina på en høy kasse, slik at du kroppen din heller ned mot ringene.

_T3A0288_T3A0287

Les mer om hvordan du kan trene deg opp til å klare din første push up HER.

  • I stedet for chins og pullups i ringer kan du gjøre en enklere varianter, som for eksempel nedtrekk i maskin (bare bruk det samme grepet som jeg bruker på bildene i den aktuelle øvelsen). Eller du kan gjøre øvelsen hakket tyngre ved å ha beina på en benk foran deg, slik jeg gjør i filmen under. Vanlige pullups og chins er selvfølgelig også et alternativ, der du også kan legge til vekter om du ønsker – alt kommer liksom an på hvor du er hen i din prosess 🙂

Her har jeg forøvrig også byttet ut ringene med en stang. Nok en gang den samme bevegelsen, men med litt andre verktøy. Helt innafor. 

HER kan du forresten sjekke ut mine seks beste tips til hvordan du kan trene deg sterkere i pullups.

  • Isteden for hip thrust mellom to benker kan du gjøre øvelsen litt lettere ved å ta bort den ene benken, slik at du får litt mindre bevegelsesutslag. Du kan også gjøre den lettere ved å jobbe med begge beina samtidig, ikke bare det ene. Du gjør øvelsen tyngre ved å holde en vektskive over beinet du jobber med, eller rett og slett kjøre en «tradisjonell» hip thrust med vektstang over hoftene (bare husk masse beskyttelse i form av pute, matte og det som er, hehe).

_T3A0250 _T3A0251

Pjof. Skjønner du eller? Så mange muligheter, hehe. Begynn med den varianten som tillater at du klarer å gjøre så mange reps som du skal, og jobb deg videre derfra.

God fredagskveld dere – min går med til rydding av leiligheten og jobbing, hehe. Woop. Dette er faktisk en jobbehelg, så kosen min starter søndag kveld – det gledes. Jeg skulle egentlig trene etter siste PT-kunde i dag, men så var det brått en haug med håndverkere som skulle legge siste finish på lokalene (vi har pusset opp RAW på Lysaker). Så da ble det heimat isteden, og hvis jeg føler for det blir det ShapeUp Kickstart styrkeøkt 2 på morningen i morgen isteden, før inspirasjonsdag på RAW Trening etterpå.

Skjermbilde 2017-01-13 kl. 18.58.04

Søndag er det tid for første dag av min workshop, «bli din egen PT», som du kan lese mer om HER. Det gledes! Ha en nydelig fredagskveld dere :-*

Flere
Artikler