Kunsten å finne ferieroa når du ikke har en «perfekt» ferie

.. hva enn en «perfekt» ferie innebærer – det kan du enten la Instagram svare på, eller deg selv, hehe.

For selv om det kan virke sånn nå i disse sommerdager, så eeer det ikke sånn at alle er bortreist på jålete sommerhytter i inn- og utland – ihvertfall ikke hele tiden. Mange av oss nyter late sommerdager hjemme, og selv om det er fort gjort å tenke på alle steder man burde vært, er vi alle så mye bedre tjent med å ha fokus på hvor fint vi har det der vi faktisk er.

For min egen del reiser ikke jeg og mannen på ferie før 19. juli, og selv om jeg jobber hjemmefra er det ikke til å unngå at man kan bli litt rastløs og få følelsen av at man burde gjøre noe extraordinary for å passe på å nyte roligere dager og sommerferie. Slik er det ikke spør du meg, og hvis du går inn for det kan du helt fint finne tidenes feriero hjemme i ditt eget selskap – eller hvor enn du er i verden ?

Dette er noe jeg har blitt bedre på, og fått litt mer fokus på, de siste årene, så her er mine beste tips til å gjøre nettopp det; nyte ferielaivet hvorenn du er i verden❤️

– Ta skjermfri!

Dere husker podden jeg tipset om på fredag? Der kommer det blant annet frem at vårt fokus, vår konsentrasjon og vår tilstedeværelse blir preget av at mobilen er tilstede, selv om vi ikke bruker den. Hjernen oppfatter det allikevel som et aktivt valgt å -ikke- ta den opp. Litt som å ha en sjokkisskål stående på bordet når du egentlig har planer om å skippe det den dagen.. ganske mye enklere å bare fjerne hele skåla ?

– Gjør aktiviteter med andre!

Bruk fridager, både dine og andres, til å gjøre hyggelige ting dere ellers ikke får gjort. Gå turer i skogen, pakk med dere en sekk og ta et bad på veien, reis til et badeland, dra på museum, gudene vet.. men prøv å oppleve noe sammen med dine? 

– Test ut nye treningsformer/steder!

Med litt bedre tid kommer også muligheten for å bruke litt mer tid og krefter på å reise steder og teste ut trening. I tillegg er det ofte litt roligere også, så du kan få prøvetime og teste i ro og mak, hehe.

– Legg opp til ekstra hårete treningsøkter!

Dersom du har late dager er det den perfekte anledningen til å ta deg ut på trening, for så å nyte restitusjonslivets glade dager! Gjennomfør et råskinn av en økt, eller kombiner egentrening med en gruppetime eller langtur i skogen, så får du tatt ut det lille ekstra, og du kan tilbringe resten av dagen med masse god mat, beina høyt og en god natts søvn. Ny økt i morgen??

– Les bøker!

Å lese har nesten blitt noe jeg må øve meg på, da jeg merker at evnen min til å fokusere på én ting over tid har blitt dårligere. Men åh, de gangene jeg får det til, for en lykke. Jeg går helt inn i min egen bokboble, er med på forfatterens reise og nyyter at jeg slipper å være i mitt eget hode (haha). Fantastisk!

– Rydd!

Ferier er den perfekte tiden til å få unna pikkpakk og ræl som bygger seg opp, men som man aldri har tid eller ork til å ta tak i. Senest i dag vasket jeg kjøleskapet, alle søplekassene (og skuffen de står i) og bestikkskuffene, og fy fasan, så digg det var å få det gjort! Hengt over meg i hundre år, og nå kan jeg nyte frisøndagen enda litt ekstra. Yte for å nyte, hehe.

– Ha hjemmespa!

Denne går også inn i kategorien «ting jeg tenker jeg skal gjøre som jeg aldri får gjort». La deg inspirere av Sophie Elise, og ta ansiktsmasker til du blir gul og blå. Hehe.

– Planlegg ditt beste liv høsten 2019!

Sesongskifte, som nå, er en ypperlig mulighet til å nullstille hode, kropp, hverdag, vaner og rutiner, og legge noen klare mål, eller ihvertfall fokusområder, for høsten 2019. Hva ønsker du å ha gjennomført når jula kommer? Hva hadde du vært stolt av å ha gjort når du sitter ved julemiddagen? ? Kjøp deg en inspirerende skrivebok, gjør deg litt flid og del gjerne livet ditt inn i ulike områder; trening, kosthold, familie og venner, jobb, personlig utvikling, og velg 1-3 handlinger du har lyst til å gjennomføre jevnt og trutt de kommende månedene. Husk å holde det enkelt og overkommelig, men fortsatt nok til at det å gjøre det over tid innebærer en vesentlig forbedring av deg og hvordan du lever livet ditt. Følelsen etter å ha lagt en sånn plan er fantastisk – men føler man er skikkelig on top of life! Og det er man jo ?

Det var det jeg kom på i farta, men det er jo ikke reint lite heller. Poenget mitt er at du er bedre tjent med å være takknemlig for det du har, fremfor å fokusere på det du kunne ha hatt, eller hvilket sted du burde ha vært. Gjør det beste ut av det du har til rådighet, og husk at ferielaivet sjelden er sååå bra som de på Instagram skal ha det til.

Helt ærlig, noen ganger tror jeg at de som har behov for å vise frem ferielivet som verst, kanskje også er de som hadde vært best tjent med å nyte og være tilstede, fremfor å ha fokus på å vise frem til alle andre hvor picture perfect man har det?

Men hva veit vel jeg, en enkel rosablogger fra Drammen – tipper det kommer til å gå varmt i linsa når jeg er på plass i leiehytta i Kragerø, så jeg skal ikke kaste stein i glasshus?  Poenget mitt er vel bare at.. jeg tror det er viktig å ikke måtte ha en leiehytte i Kragerø for å kose seg. Selv om det blir fint, det å.

Fine ferier og ro i kroppen kommer av din egen tilstedeværelse og valget om å være takknemlig for det du har – ikke omstendighetene rundt deg, og om hvorvidt de oppfyller Insta-kravene – det gjør de sjeldent ?

Fortsatt god søndag❤️

Flere
Artikler