Kunsten å kose seg

I skrivende stund har jeg akkurat avsluttet en nyydelig hotellfrokost på Comfort Hotel Børsparken, hvor jeg har PT-timer. Jeg fikk en avlysning idet jeg gikk inn i lokalet, og istedenfor å dra frem matboksen fra sekken fikk jeg koseånden over meg, og kjøpte en hotellfrokost isteden.

Meget god avgjørelse, klapp på skulderen til meg selv!?

Dette er helt i tråd med noe jeg prøver å ha litt ekstra fokus på, men som jeg kanskje ikke er like flink til å snakke om til dere alltid – kunsten å kose seg! Og ikke minst, skape tid og rom for å kose seg. Jeg er veldig for å jobbe hardt over tid for det man ønsker å oppnå, og at man skal #yteforånyte. Da smaker kosen så mye bedre! Samtidig kan vi fint snu på det, og understreke viktigheten av å #nyteforåyte. Det siste året har jeg blitt mer og mer bevisst på viktigheten av å stoppe opp, nyte, være og leve – for uansett hvor hardt vi jobber, og hva vi ønsker å oppnå, enten på trening eller i livet ellers, så kommer man ikke unna at livet, det er -nå-. Jeg har brukt store nok deler av livet mitt på å nekte meg det ene og det andre, inkludert kos i form av tid, mat og gjøremål. Ikke kom jeg noe raskere i mål, ikke var det bærekraftig over tid, ikke var jeg særlig hyggelig å henge med, og ikke vær det særskilt hyggelig å være meg heller?

Og husk at kos kan komme i mange varianter – det trenger ikke være ensbetydende med 200 gram melkesjokkis og tid på sofaen. Kosen finnes overalt den, i sunn mat, fine folk, latterkramper, energi på trening og stolthet over en selv og hvordan man lever livet sitt, for å nevne noe. Vi må bare være gode på å se den?

Så uansett hva det er du jobber mot, brenner for og bruker tid på – husk å stoppe opp, gi deg selv en klapp på skulderen og NYT! Og gjenta gjerne et av mine mange mantraer oppi hodet ditt mens du gjør det; «man må kooooose seg» ? (forøvrig oppfunnet av kjæresten og en kamerat når vi var litt utpå rundt middagsbordet i Roma i sommer – that’s another story??).

Men NÅ skal jeg ha PT-kunde – ha en fantastisk dag!??

Flere
Artikler