Slik lager du pizzabunn av blomkål

Dette er ganske kult faktisk.

For hva er vel bedre enn å forene en grønnsak med pizzabunn? Og på den måten kunne slenge sammen verdens sunneste pizza? Hehe. Det er dagens #matmandag. Og selv om jeg alltid vil sette min egen treningspizza høyest, så er søren meg ikke denne dum heller. Bare vær obs på at det ikke er så altfor mye mat i den. Proteiner og litt sunt fett, ja visst, men om du har en treningsdag i sikte, føy gjerne til et svært fruktfat til dessert.

Shapeup-mat19747

 

Handeliste

Deig

1 blomkålhode

3 egg

2 ss olivenolje

1 ts urtesalt

Litt pepper

Saus

Tomatpuré fra boks, tilsett gjerne noen hvitløksfedd og det krydderet du måtte ønske.

Topping

Fersk mozzarellaost

Cherrytomater

Parmaskinke

Basilikum

Slik gjør du

Skyll blomkålen, og hakk den opp i så små biter som mulig. Ha den deretter i en blender sammen med de andre ingrediensene til «deigen», og blend til alt er så jevnt og kremaktig som mulig. Smør ut bunnen på et smurt bakepapir, på en stekeplate, og stek på 180 grader i ca. 30 minutter. Deretter blander du sammen ingrediensene til sausen, og smør sausen ut på bunnen når den er ferdigstekt.

colla

Topp pizzaen med fyllet, og tilsett gjerne andre ting om du skulle ønske det. Deretter steker du den litt til, nok en gang på 180 grader, i cirka 10 min. Jeg liker å stå til osten har smeltet godt, og er litt gyllenbrun.

Denne er supergod, og ikke minst lett og god på en hvilken som helst ukedag. Jeg skal være ærlig å innrømme at du mest sannsynlig ikke får til den sprø, crisy skorpa du vanligvis er vant til, men ikke fortvil – den kommer til hælja! Bon apetít!


Husk forresten å sjekke ut min helt egen kickstart på 2017, en workshop med oppstart i januar. Jeg har «førjulstilbud» frem til 15. desember, så her er det bare å klinke til mens prisen er god! Sjekk ut eventet HER.

skjermbilde-2016-11-28-kl-16-57-39

Flere
Artikler