Heisann hoppsann!
Ja, denne #matmandagen er litt forsinket. Jeg gikk inn i bursdagsmodus etter gårsdagens første innlegg, og når arbeidsdagen var ferdig gikk timene mine rett og slett med til bursdagsfeiring.
MEN, selv om jeg er litt på overtid, liker jeg å publisere allikevel. Jeg må skjerpe meg litt nå, om jeg skal ha noen som helst sjangs til å bli nominert i Vixen Blog Awards. Jeg har ikke turt å si det høyt enda (les, laget et innlegg om det), men nå begynner jeg altså i det små, hehe. Et av mine mål før jeg startet denne bloggen var å prøve å bli nominert, og ja, det står jeg for. Nå må jeg bare finne en ok kul måte å si.. «stem på meg, stem på meg, stem på meg». For det syns jeg egentlig er ganske kleint.. Stay tuned!
Anyhow, det var en avsporing. Jeg kommer med et eget innlegg om mine streberske Vixen-ambisjoner! 😉
Kickstarten vår ruller og går, og jeg og vi andre i ShapeUp har fått en flust av gode tilbakemeldinger på både treningen og matforslagene i månedens utgave. I dag tenkte jeg å vise dere et eksempel på en av matdagene Andrea har satt opp i månedens utgave, som enten kan følges til punkt og prikke, eller nytes stykkvis, alt ettersom hva som frister deg 😀
Frokost – Sunne frokostvafler
Du trenger
2 egg
1/2 dl melk
2 ss mager cottage cheese
5 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene med en stavmikser til en jevn røre. La svelle 5 minutter, før de stekes til cirka tre vafler. Om du ønsker vaflene søte kan du tilsette 1 ss sukrin og litt kardemomme før steking.
Lunsj – Skinkewrap med cottage cheese og avokado
Du trenger
Lomper eller tortillaer – noe du kan pakke inn godsakene i
Cottage cheese
Avokado
Vårløk
Skinke
2 fedd hvitløk
1 ss hveteme
Jeg syns det er digg å tilsette ruccola, salt, pepper, og gjerne litt mais og cherrytomater hvis jeg har.
Slik gjør du
Fyll en grov tortillalefse med 1/2 boks cottage cheese, vårløk, kokt skinke og salat.
Middag – Kremet pasta med reker og parmesan
Du trenger
400 gram reker
200 gram pasta
1 gul løk
1 stilk selleri
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1 ss hvetemel
3 dl fiskekraft
3 ss lett creme fraiche
1 ss tomatpure
Sitronsaft, frisk basilikum, salt og pepper.
Slik gjør du
Kutt opp og stek grønnsakene i litt olje til de er møre. Tilsett tomatpure og hvetemel og bland godt sammen. Ha i fiskekraft og crème fraiche før du heller over ferdigkokt pasta og reker til slutt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Strø over revet parmesan og frisk basilikum.
Hvis du blir sulten mellom slagene kan du for eksempel lage deg en nydelig fruktsalat til mellommåltid. Eple, kiwi, mango og druer smaker nyydelig sammen.
Bon apetit! #treningstirsdag senere i dag dere, med rumpetrening på agendaen, sjekk innom 😀