#matmandag – Fantastisk kylling på boks

Dette har vært en av favorittrettene mine på grillen helt siden pappa introduserte det for meg for noen år tilbake, og nå som grillsesongen i gang er det på tide at jeg deler moroa her på bloggen. Dagens #matmandag er nemlig kylling på boks 😀

Tadaaa, hehe. Vakkert? Ikke for veggiser det innlegget her, just saying.
Tadaaa, hehe. Vakkert? Ikke for veggiser det innlegget her, just saying.

Det høres og ser jo ganske rart ut, og det er det også, hehe. Greia her er altså at du trer en rå kylling over en ølboks, som ikke bare gjør at en blir perfekt posisjonert i grillen, men også at den blir eksepsjonelt saftig og digg på smak takket være ølboksen.

Slik gjør du

1. Du trenger en rå, ferdigkrydret kylling, samt en liten ølboks.

2. Så skal kyllingen preppes, som i og for seg er svært enkelt. Hell ut (eller drikk opp, som pappa sier.. Som far så datter) litt over halvparten av ølen. Det skal være litt øl i ølboksen. Deretter trer du rett og slett kyllingen over ølboksen, inn i rumpa altså, til den ser ut som på bildet over. Volià! Du har et perfekt kyllingstativ, som også bidrar til å gjøre kyllingen god, bedre, best på smak.

Du trer den over boksen altså...
Du trer den over boksen altså…
… Også lar du den stå der og kose seg på egenhånd, hehe.
… Også lar du den stå der og kose seg på egenhånd, hehe.

3. Kyllingen skal stå på indirekte varme på grillen i cirka èn time og ti minutter. Underveis er det lurt å rotere den litt sier pappa, så varmen blir bedre fordelt underveis (noe i den duren, hehe).

4. Når kyllingen er ferdig tar du den bort fra grillen og lar den hvile noen minutter. Deretter er den klar for servering! Lager seg jo nesten selv 😀

Forslag til tilbehør. Nam, nam, nam. Kokkeleringscreds til mamma.
Forslag til tilbehør. Nam, nam, nam. Kokkeleringscreds til mamma.

image

image

Dette kommer for evig og alltid til å være pappas supersmarte idè og oppskrift i min verden, men i forbindelse med dette innlegget oppdaget jeg faktisk at noen andre i verden har tenkt på samme sak. Deriblant matprat.no, hehe.

«Praktisk, morsomt, kreativt og veldig godt. Genialt egentlig! En hel kylling blir grillet og røykt fra utsiden og dampet fra innsiden, noe som gjør absolutt hele kyllingen sprø og saftig». 

Gleder meg til å høre hva dere syns. Er jo meldt strålende vær hele uka, så her er det bare å finne frem grillen og grille i vei! 😀

P.S I dag er det både Barrys bootcamp, fotoshoot og pressevisning på gang, så følg meg på snappen og bli med på moroa! Piapiapiapia 😉

Flere
Artikler