#matmandag – julemuffins av søtpotet

Hei bloggen, og happy #matmandag!

Jeg fortsetter på mitt «sunnere bakverk i førjustiden»-prosjekt. Ikke fordi jeg syns det er så forbanna viktig at vi baker sunt fra 1.-31. desember, men fordi jeg tror vi alle har lyst til å kose oss litt ekstra i føejulstiden. Og for de av oss som ikke har begrensning på sin liste over topp 3-egenskaper, så er det kjekt å ha sunnere bakverkvarianter å ty til. Enig?
Det vet jeg dere er, for jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger på de to forrige, proteinrundstykker og brownies bakt på bønner. Fikk dere forresten med dere at proteinrundstykkene dukket opp på Fitnessbloggen? Moro 🙂
I dag er det julemuffins på agendaen, inspirert av ingen ringere enn Børge Fagerli og denne oppskriften. Jeg lover deg, dette er som spiselig jul i muffinsformer. Og JA, man bake med søtpoteter.
Hva kan man ikke gjøre med søtpoteter egentlig?
SÅ, du trenger…

B-image64

Ikke la deg skremme av de to, tre noe spesielle ingrediensene – det er verdt det. 

  • 100 gram bokhvetemel
  • 1 teskje kardemomme
  • 1/4 teskje nellik (sterk smak)
  • 1 teskje kanel
  • 1 spiseskje kokosolje
  • Sukrin og sukrin gold

image

Dette jeg har i de to glassene, pluss bokhvetemel. Jeg brukte cirka 50 gram av hver.

  • 2 egg
  • 200 gram søtpotet
  • 1 teskje bakepulver

Og slik gjør du… 

  • Sett ovenen på 180 grader.
  • Begynn med å koke opp søtpoteten. Overkok den en smule, så den er fin og bløt, gjerne med skallet på.

image

  • Mos deretter søtpoteten med en gaffel og bland den sammen med de to eggene i en bolle.
  • Samtidig varmer du kokosoljen, slik at den er flytende når du tilsetter den i røra.

image

  • Deretter tilsetter du resten av tørrvarene…

image

  • … og blander det sammen til det blir seende cirka sånn her ut. Når du blander det hele sammen fyller du samtidig på med passe mengde vann, så du får en fin, tyktflytende røre.

image

  • Nesten i mål! Nå tar du rett og slett å fordeler denne nydelige julerøra utover i muffinsformer, cirka sånn som det her…

imageKan jo informere om at røra også er ganske god. Hvis du er den typen mener jeg………. kremt. 

  • Deretter plotter du de inn i ovnen, og lar de steke i cirka 15-20 minutter. Følg med underveis, og se at de hever litt, og blir gyllenbrune på toppen. De vokser seg ikke akkurat tredobbelt så høye, men noe mer luftig blir de.

Når vi baker med grønnsaker får vi være fornøyde med såpass 😉

Og voila, slik ser de ut når de blir ferdige!

image

Kanskje ikke verdens vakreste, men dere vet hva vi sier, det er ikke utseende som teller, det er det som er på innsiden. Og DET, mine venner, det er på stell i denne oppskriften. 

image

Jeg lagde både disse og sjokolademuffins samme kveld, men feilet litt med bruken av proteinpulveret i baksten, så de fikk en merkelig smak. Må løse den oppskriften hakket bedre før den kan blogges 😉 

Glasuren er forresten laget av sukrinmelis blandet ut med vann – superenkelt og smaker helt likt!

Takk til Børge for fantastisk inspirasjon til årets julemuffins – hva den mannen kan! 😉 

Flere
Artikkler