#matmandag – KISS med kyllingkjøttdeig

Asså, i hele dag har jeg hatt verdens merkeligste craving..Kyllingkjøttdeig! Ikke påskegodis, sjokkis, frukt eller noe, men kyllingkjøttdeig, av alle ting. Merkelig.

Anyhow, ikke annet å gjøre enn å lytte til kroppen. Dagens #matmandag er kylligskjøttdeig, spicet opp med kremost, og summa summarum, et fantastisk måltid. Matlaging blir faktisk ikke stort enklere enn dette, derav overskriften, KISS. Keep it simple and stupid 😉

Jeg syns vel egentlig ikke at kyllingkjøttdeig er et fantastisk produkt i seg selv, men det er jo på ingen måte det verste man kan spise. Dessuten, dette lille «trikset» kan man bruke på stort sett alt av varmt kjøtt man ønsker litt smak på, så ikke heng deg opp i kjøttdeigen.

Du trenger (handleliste)

  • Kremost, den smaken du liker
  • Kyllingkjøttdeig
  • Poteter eller søtpotet
  • Asparges (eller andre grønnsaker du liker)
  • Div krydder du liker

Hehe, en veldig uspesifikk liste med andre ord, som belager seg på det du liker. Og det er jo bra? 😉

Du begynner med å steke kjøttdeigen. Jeg lager to porsjoner, altså 400 gram kjøtt, slik at jeg har til i morgen også.

image

… Og begynn gjerne med potetene samtidig. Jeg liker å koke de opp og spice de opp med litt salt og soyasays, men for all del – gjør gjerne noe mer fancy.

Hakk opp litt løk….

image

… Og tilsett oppi pannen. Deretter spicer du opp med det krydderet du måtte ønske. Jeg brukte spiskummin, pepper, salt og pizzakrydder.

image

Så steker du dette til kjøttet er ferdig. Husk å tilsette vann underveis, så du får en god saus når det hele er ferdigstekt.

SÅ skjer magien. Du trenger en type kremost, for eksempel denne fra Philadelphia.

image

Tilsett cirka en spiseskje (25 gram) i en bolle, før du tar 200 gram kjøtt oppi bollen.

image

Deretter rører du rundt osten, og lar den smelte skikkelig sammen med kjøttdeigen og sausen. Summen av dette blir en nyydelig, osteliknende saus, og det setter en veldig godt smak på kjøttet og løken. Jeg liker poteter, og jeg liker asparges, så dette ble dagens middag…

image

Ingen dårlig måte å starte ukas middagstrend på? 😀 Nyt den siste dagen i påsken, og la deg inspirere av dagens innlegg til å lage noe sunt til middag, enten i dag, eller i morgen 🙂 Og husk, det er mye enklere å få en sunn start på den nye uka når du holder det enkelt.

Keep it simple and stupid! 😉

 

 

 

Flere
Artikler