#matmandag: Laks og mango i skjønn harmoni

Goood morgen! 🙂

Her om dagen kom Sofia på jobben bort til meg (digitalansvarlig for DetNye og ShapeUp, samt verdens nydeligste vesen) på jobben og lurte på hvorfor jeg skrev #matmandag i overskriftene mine hver mandag. I mitt hode har det liksom blitt tydelig kommunisert hva det handler om, men den gang ei..

#matmandag er mitt forsøk på å etablere en slags felles hashtag for oss ShapeUp-jenter! Ikke akkurat noe jeg har belyst i veldig stor grad enda, men stay tuned! Hver mandag om noen måneder kommer du ikke til å gjøre annet enn å sjekke ut #matmandag på Instagram hver gang du våkner mandag morgen.

SÅ, i dag er det mandag, derfor – #MATMANDAG! Dette MÅ du prøve til middag i kveld- enkelt, sunt og godt, I promise you!

På fredag byttet jeg jo faktisk ut fredagstacoen (!!) til fordel for laks, så dette blogginnlegget krevde et betydelig offer fra min side. Jeg var litt lei meg når jeg startet.. Men ikke når jeg var ferdigspist! Dette var både digg, superenkelt og høyst smakfullt.

Det er altså denne retten jeg laget, soya- og teriyakilaks med mangosalat.

image

Jeg er egentlig skeptisk til frukt i varme retter, og har alltid fnyst litt på nesa når f.eks Kriweb blogger om hvor digg det er med banan i alle mulige varmretter. Meen, dette funket.

Her er det du trenger:

image

Jeg byttet ut quinoa med ris (fant ikke quinoa i butikken), og kjøpte laksen i sånn ferdig aluminiumsform. Fordi det er enkelt.

Først blandet jeg sammen soya, teriyaki og chili sammen i en bolle…

image

Og tilsatte revet ingefær og sesamfrø.

image

Så helte jeg sausen…

image

Over laksen…

image

Og svuppet den inn i stekeovnen på 180 grader i ca 15 minutter.

Mens den stekte blandet jeg sammen ingrediensene til… salaten (selv om den ikke inneholder salat). Hakket opp mango…

image

Tomater…

image

Og fetaost (<3)

image

I mellomtiden sto risen og lagde seg selv i mikroen. Usjarmis med «ferdigprodukter», ja.. Superenkelt, lettvint og digg for meg? Ja.

image

Så blandet jeg alt sammen sammen i denne bollen.

image

På dette tidspunktet var jeg så opptatt med Jon Almaas og resten av Nytt på Nytt-gjengen at jeg glemte å ta bilde av det ferdige resultatet! Jeg skammer meg.. Men gjemmer og unnskylder meg bak det faktum at jeg er rookie på bloggfronten.

Så det endelige resultatet så noe alà sånn her ut….

Mmmmm.... Foto: Margrethe Myhrer
Mmmmm…. Foto: Margrethe Myhrer

Og fordi jeg vet at min bildefortellende oppskrift ikke akkurat er direkte overførbar til kjøkkenbenken, så poster jeg selvfølgelig oppskriften i sin helhet her på bloggen 🙂 Mia Eckhoff, ernæringsfysiolog og PT hos Mykjemeir Lysaker, står bak herligheten.

image

God middag! :-*

 

 

 

 

 

 

Flere
Artikler