#matmandag – På tide å løfte biffmiddagen din til nye høyder!

Jeg befinner meg fortsatt i Portugal altså, selv om jeg blogger om alle mulige andre greier, som treningsturer til Dubai og nå #matmandag med et aldri så lite høstpreg over seg, hehe.

Et aldri så lite hjemmekontor da veit dere...
Et aldri så lite hjemmekontor da veit dere…
… Eller cafèkontor om du vil. Koser meg glugg gjør jeg uansett, her jeg sitter med pc, kaffe i koppen og en utsikt til å dø for. No kidding!
… Eller cafèkontor om du vil. Koser meg glugg gjør jeg uansett, her jeg sitter med pc, kaffe i koppen og en utsikt til å dø for. No kidding!

MEN, dette innlegget skal ikke (bare) handle om meg og mitt. Det er jo #matmandag i dag! Og den skal ikke glemmes, selv om det er både Portugal, sol og surf for min del.

Resten av blogguka blir så proppfull av nettopp det uansett, så jeg tenker vi alle kler litt annen inspo først. 

Denne #matmandagen laget jeg når jeg var på fjelltur for noen helger tilbake, og fy søren, milde moses, det var digg. Digg og enkelt, som jo er de viktigste kravene for å komme igjennom som en fullgod #matmandag.

Her har dere det fullstendige, superdigge resultatet, men det er herligheten over biffen vi skal fokusere på i dag.
Her har dere det fullstendige, superdigge resultatet, men det er herligheten over biffen vi skal fokusere på i dag.

Denne enkle sausen er nemlig fantastisk, superenkel, og løfter garantert et godt stykke biff til nye høyder.

Du trenger

… kun dette.
… kun dette. Pluss stekesmør.

– Sjampingjong

– Hvitløk

– Fløte

– Rødløk eller vanlig løk.

– Smør

Slik gjør du

1. Kutt opp løken sånn som det måtte passe deg…

image

… og stek den i en god klatt med smør. Ha lav varme på panna, slik at den, typ, stekes lett. Løken skal ikke bli brun eller brent.

image

2. Deretter tar du løken over i en egen bolle, mens du kutter opp og steker soppen.

image image

3. Når denne er passe stekt kan du tilsette den ferdigstekte løken og ferdigoppkuttet hvitløk. Sleng gjerne oppi en ekstra klatt med smør også, så er du sikker på at det ikke brenner seg.

image

4. SÅ, dere, til magien. Tilsett cirka en halv kartong med fløte.

image

5. La dette putre på lav varme i cirka 8-10 minutter, og voilà! Verdens beste saus, som garantert vil gi biffmåltidet ditt en ekstra piff, uten den altfor store innsatsen.

Sånn seriøst, det var neesten mer stress å lage dette innlegget, enn å lage selve sausen, hehe. 

Må prøves!

image

Jeg må også opplyse om denne grønnsaken, som jeg aaldri har sett før. Har dere? Noen så den kanskje på snapchatten min den dagen… Den heter visst Romanesco, og er en slags hybrid mellom brokkoli og blomkål. Asså, den ser jo heelt funky ut, men den var supergod! Jeg kokte den opp, og tilsatte litt salt, så svupp, på tallerkenen. Anbefales.

Jeg føler dette blir et skikkelig koselig høstmåltid, det var ihvertfall det når jeg spiste det, og krydrer derfor dette innlegget med noen bilder fra den samme helgen jeg hadde på fjellet. Høsten i Norge altså – fantastisk. 

image image

 

Snapchatten er jo stort sett med da, hehe.
Snapchatten er jo stort sett med da, hehe.

image image

Var det ikke veldig bloggete å ta disse bildene når jeg var på tur? #rosablogg-poeng.
Var det ikke veldig bloggete av meg å ta disse bildene når jeg var på tur? #rosablogg-poeng.

 

Haha, følte meg litt noldus, men egentlig mest som meg sjæl, når dette tok sted.
Haha, følte meg litt noldus, men egentlig mest som meg sjæl, når dette tok sted. Balanse i praksis, dette!
Rakk selvfølgelig en treningsøkt på Vestlia :-D
Rakk selvfølgelig en treningsøkt på Vestlia 😀
Lørdagssnacksen, som dessert etter biffen.
Lørdagssnacksen, som dessert etter biffen.

Til venstre ser dere et forsøk på søtpotetchips. Også tenkt som #matmandag, men vi skjønner vel alle kanskje hvorfor det utgikk, hehe. MEN, de ble ganske gode, selv om de kanskje ikke ble verdens vakreste.. Sjekk heller ut denne oppskriften dere, om dere vil teste.

Så skal jeg gjøre det samme… 😉 

God mandag hjerter, nå skal jeg joine gjengen på felles supermiddag her i Ericeira. #livet! 😀

Flere
Artikler