#matmandag – Rødbetsalat og fotoshoot på fantastiske Gym Ila

Haaaallo og god kveld! Vet ikke om det er nødvendig å si, men jeg sier det lell – sorry for så sen oppdatering fra denne kanten. Solen har jo søren meg tittet frem her på Østlandet, så i dag etter jobb sprang jeg rett til badevann og solslikking på Sørenga her i Oslo.

image

Nå er jeg godt plantet i sofahjørnet mitt, og finner ren og skjær glede i å hamre løs på tastaturet. #matmandag og litt av dagens gjøremål i skjønn harmoni.

#matmandag først da dere. Dette fikk jeg faktisk servert for første gang når jeg var i Australia på besøk hos en venninne, og har siden den gang aldri glemt hvor megadigg den er. Jeg har en slags fetisj for rødbeter, og liker de ekstra godt når jeg kan kombinere med andre smude greier.

Til denne lekre rødbetsalaten må du handle med deg…

– Rødbeter

– Chevrè

– Valnøtter

– Honning

– Smør å steke i

image

Slik gjør du

Begynn med å koke opp rødbetene til de er middels myke. Ikke skrell de i forkant, da blir vannet blodrødt før du får sagt #ptpia + ShapeUp = sant. Kun vaske og putte oppi kokende vann altså.

image

Mens rødbetene koker tar du en dæsj med smør i en middels varm panne…

image

… Før du slenger oppi et par, tre håndfuller med valnøtter.

image

Stek de til de er gyllenbrune. Deretter tilsetter du et par, tre runder med honning.

image

Så steker du litt videre, fyller på med honning, steker litt til, så er det ferdig.

image

Når rødbetene er ferdigkokt kan du skrelle de, jeg bruke en ostehøvel i mangel på noe annet, før jeg delte de i terninger og blandet de med valnøttene.

image

Mens dette surrer på svak varme kan du ta biter av chevrè i en bolle…

image

… Før du tilsetter rødbetmiksen i pannen, samt mere chevrè. Akkurat hvor mye er opp til deg selv. Jeg er over gjennomsnittet glad i chevrè (ost generelt egentlig), så jeg er ikke gjerrig. Yolo.

image

Og voilà, en fantastisk rødbetsalat er et faktum. Jeg hadde ikke tilgang på gresskar, men det er faktisk megadigg å putte oppi det også. Til salaten ble det servert bakte søtpoteter, asparges, grønnsaker i folie (ref forrige ukes fantastiske #matmandag), og +++. Et nyydelig grillmåltid, med rødbetsalaten som stjerna i showet. Of course!

image

Som alltid.. Jeg sier ikke at det ser picture perfect ut, jeg sier bare at det er supergodt og veldig enkelt. Sånn jeg, og forhåpentligvis dere, liker det.
Som alltid.. Jeg sier ikke at det ser picture perfect ut, jeg sier bare at det er supergodt og veldig enkelt. Sånn jeg, og forhåpentligvis dere, liker det.

Jeg håper virkelig så mange som mulig av dere prøver dette! Jeg liker den fordi den er fantastisk, men også fordi den er litt utradisjonell. Man blir litt overrasket over hvor gode disse tingene er sammen 🙂

I dag har jeg vært på fotoshoot! De av dere som følger meg på Snapchat fikk jo med seg stort sett hele moroa (på Piapiapiapia), så til dere som ikke gjør det – you missed out.

Litt ihvertfall, hehe. Shooten var til treningsprogrammer som skal på trykk i ShapeUp iløpet av høsten, og vi knipset på fantastiske og forholdsvis nyoppstartede Gym Ila på Alexander Kiellands Plass her i Oslo.

Fine Anja, som faktisk var modell i en ShapeUp-utgave for noen år tilbake. Det var en av de første sakene jeg gjorde for SU, gode minner :-)
Fine Anja, som faktisk var modell i en ShapeUp-utgave for noen år tilbake. Det var en av de første sakene jeg gjorde for SU, gode minner 🙂

image

image

Jeg kan si det rett ut jeg altså – jeg digger Gym Ila. Det er stort og digg, med masse fresht utstyr som man ikke finner på en tradisjonelt SATS Elixia EVO Fresh Fitness +++ type senter. Jeg har enda ikke testet noen av gruppetreningstimene deres, men vet at timeplanen skiller seg ut fra det vanlige. De spesialiserer seg blant annet på kettlebelltrening, i tillegg til kampsport og egenvektstrening. Slik jeg har forstått det er dette inkludert i medlemsskapet, noe som jo er ganske bra. Ekstra kompetanse på det senteret man velger å være på er ganske gull verdt. Det er jo faktisk en av grunnene til at jeg trives så godt på Crossfit Oslo. Alltid en eller annen smart hjerne å mase på.

image

Som en liten heads up – den siste helgen i august, lørdag og søndag, har Gym Ila åpent hus. Jeg skal løpe X-run på lørdagen, men regner med å ta meg en tur innom på søndagen. Kanskje vi sees? 😀

Det var det folkens. Håper dere nyter både kvelden, rødbeter og Gym Ila iløpet av uka som kommer 😉

Flere
Artikler