#matmandag – Sommerspyd med kalkun, salsa og couscous

God #matmandag dere, håper alle har hatt en fin start på den nye uka? Jeg kan jo ærlig innrømme at denne mandagen har vært hakket seigere enn den pleier å være (hvorfor i alle dager er ikke 18. mai en offisiell fridag..?), men desto diggere er følelsen av å ha vært flink på jobb i hele dag, til tross for en litt sliten form.

Treningen får vente til i morgen 😀 Dagens matmandag er nydelig god, og minner meg om sommertider. Og det minner meg på en annen ting.. Sommeren er søren meg ikke langt unna 😀 Oppskriften er hentet fra fjorårets juniutgave av ShapeUp, som på en måte gjør at jeg føler at jeg jukser. Samtidig gjør jeg jo ikke de, for alle de fantastiske oppskriftene som er i ShapeUp er rett og slett for gode til å ikke brukes om igjen. SÅ, gammel inspirasjon blir til ny! Ukas #matmandag er «Sommerspyd med kalkun, chilensk salsa og couscous».

Bildet er knipset av Irina Smith, og oppskriften er oppsinnelig satt sammen av henne og Mia Eckhoff.
Bildet er knipset av Irina Smith, og oppskriften er oppsinnelig satt sammen av henne og Mia Eckhoff.

Du trenger…

• 2 spyd

• 100–150 gram kalkun

• ¼ fersk ananas

• ½ oransje paprika

• 2–4 jordbær

• 1 ss rosmarin

• 3 ss olivenolje

• 2 plommetomater

• ¼ gul løk

• ¼ chili

• ½ sitron

• 1 neve koriander

• 1 dl couscous

• 1 dl vann

• salt & pepper

For å lage spydene gjør du følgende…

1. Kutt opp kalkun, ananas og paprika i terninger og ha kalkunen i en bolle.

2. Tilsett 1 ss olivenolje, saften av sitronen, grovhakket rosmarin og litt salt og pepper. La kalkunen marineres mens du lager tilbehøret.

3. Tre på spyd og ha på grillen eller i ovnen til kalkunen er gjennomstekt.

For å lage salsaen gjør du følgende…

1. Finhakk tomat, løk, chili og koriander og bland sammen.

2. Ha i ca. 1 ss olivenolje og saften av en halv sitron.

3. Smak til med salt og pepper.

4. Hell av den overflødige væsken rett før servering.

Og for å lage couscousen gjør du følgende…

1. Hell 1 dl couscous i en kjele.

2. Kok opp ca. 1 dl vann i en vannkoker og ha i couscousen sammen med litt salt og pepper.

3. La stå i ca. 5-10 min under lokk.

4. Tilett 1 ss olivenolje, og smak til med mer salt og pepper. Rør om.

Kos dere med middagen, og legg gjerne ut et bilde med hashtaggene #ptpia og #matmandag, så jeg får se hvor flink og sunn og sprek du er 😀 Hehe. Selv er jeg litt sånn her i dag…

Petbe_20140422 1144 028

Men i morgen skal jeg være helt sånn her…

Petbe_20140422 1144 051

😀

P.S På Shapeup.no finner du en million gode oppskrifter du kan benytte deg av. Kanskje du heller har lyst på cæsarsalat, vegetarburger eller kylling med nudler til middag isteden? You`re wish is shapeup.no`s command!

<3

 

Flere
Artikler