#treningstirsdag – Treningsdingsen jeg alltid (!) pakker med meg på ferie

I dag er det #treningstirsdag dere!

Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! :-)
Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! 🙂

Om noen dager reiser jeg til Frankrike på en liten miniferie, der dagene skal fylles med sol, sommer, god mat.. Og litt trening selvfølgelig. Trening på ferie er digg syns nå jeg, og om ikke annet rydder det plass til enda mere god mat 😀 Jeg har allerede begynt å pakke, blant annet en sånn her…

Bildet er hentet fra Abilica.
Bildet er hentet fra Abilica, som selger slike strikker. Vet at de også finnes hos X-life, treningspartner.no og aktivshop.no. Det har jo blitt en ganske vanlig greie for sporty butikker å selge 🙂

Treningsstrikk!

For å ta treningen et hakk videre enn kun trening med egen kroppsvekt pleier jeg å pakke med en sånn her på ferie, slik at jeg i hvert fall har noen muligheter til å variere øktene mine litt ekstra. Så første tips på dagens #treningstirsdag må være at dere kjøper dere en sånn en før sommerens feriering. Den er perfekt til ferietrening, spesielt til roøvelser, som ofte er den største utfordringen når man skal trene med lite utstyr. En treningsstrikk som dette gir uendelige muligheter, både på egenhånd og i kombinasjon med annet utstyr. Bare søk opp «training with bands» på Google, og velg og vrak blant spennende øvelser. Jeg skal ikke ta for meg alle i dag (lar Google ta seg av den jobben), men jeg tenkte å nevne tre av mine favorittøvelser. Disse gjorde jeg mye når jeg reiste jorda rundt for ett par år siden, og de er fortsatt gjengangere når jeg reiser den dag i dag. Først ut er…

1. Situpsroing med strikk

Ikke la deg skremme av sirkusnavnet, denne øvelsen er smart. Jeg sier ikke at den er blytung, med hvis du gjør den riktig vil du kjenne den godt i ryggen, hovedsakelig mellom skulderbladene.

Slik gjør du

Sett deg ned på gulvet som på bilde nr. 2, og fest strikken under føttene. Ta et passende grep rundt strikken, og gi deg selv en motstand som er middels tøff å jobbe med. Begynn øvelsen liggende på gulvet. Herfra bruker du magen til å trekke opp overkroppen, samtidig som du trekker strikken til deg og gjør en robevegelse. I topposisjonen klemmer du skuldrene sammen, før du senker deg rolig ned igjen.

Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre

Se video av øvelsen her. 

2. Ettbens knebøy med strikk

En vakker dag skal jeg være en av de som banker ut x antall ettbens knebøy på rappen. Enn så lenge sverger jeg til denne varianten, der jeg selv kan bestemme akkurat hvor mye hjelp jeg trenger til å komme meg opp igjen. I like!

Slik gjør du

Fest strikken i noe fremfor deg, og hold fast med begge hender. Finn balansen på ett bein, og hold det andre strakt foran deg som på bildet. Bøy i kneet, og senk deg ned til under hoftehøyde. Press deg opp igjen. I motsetning til vanlige knebøy kan du i denne øvelsen tillate deg å krumme i ryggen. På den måten får du flyttet mer av kroppsvekten fremover, som også gjør øvelsen enklere å gjennomføre.

Vil du ha en hardere variant? Legg til et hopp på slutten av hver repetisjon. Den aller hardeste varianten er naturlig nok å gjøre øvelsen uten strikk.

Vil du ha en lettere variant? Gjør utfall bakover, der du bruker strikken til å komme deg opp igjen.

Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre

Dette er en fin øvelse til å lære seg ettbeins knebøy uten strikk. Gjør øvelsen ofte nok, velg gradvis lettere strikker, og vips, så har du ettbeinsknebøyen i boks! Så note to self – gjør denne mer, hehe.

Se video av øvelsen her. 

3. Strikktrekk

Dette er en fantastisk øvelse for å styrke opp øvre del av rygg og skuldre, spesielt om du har en jobb eller hverdag som innebærer mye fremoverlent arbeid på PC eller liknende. På ferie, der du trener uten utstyr, er denne en fin motvekt til for eksempel pushups. For du vet.. Om du jobber med fremsiden av kroppen, som i en pushup, bør du også jobbe med baksiden av kroppen. All about the balance!

Slik gjør du

Stå oppreist med cirka en skulderbredde mellom bena. Fest strikken rundt håndleddene, og hold armene opp fremfor deg. Hold armene strake, og kjenn at du bruker bakside skulder og rygg til å trekke strikken fra hverandre. Hold gjerne topposisjonen i 3–5 sekunder. Kjenn at du jobber godt med rygg og skuldre, og ikke fall for fristelsen til å bøye armene!

Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre

Her er det fort gjort å ta ut bevegelsen i korsryggen. Stram rumpa hele veien, og unngå å svaie i ryggen når du trekker strikken til deg.

Se video av øvelsen her. 

Bildene ble opprinnelig brukt i ShapeUp nr. 3 2015, som en del av et samarbeid med Abilica. Bildene er knipset av fotograf Rasmus Kongsøre, og utstyret og lokalene er levert av Abilica. Shooten kan du for øvrig lese litt mer om her. Gode minner altså! 😀

Hvis du lurer litt mer på hvordan type utstyr det kan lønne seg å investere i når du skal trene hjemme kan du sjekke ut denne saken på shapeup.no 🙂

Forresten, forresten, forresten! Den nye utgaven av Det Nye ShapeUp har kommet til kontoret. SE. så. fin!

SU_5_lite

Stikk innom bloggen i morgen, så får du en smakebit på hva du kan vente deg denne måneden. MANGE flinke bidragsytere denne måneden, som har bidratt til å lage en så fantastisk utgave. Vi jublet på kontoret, så fornøyde er vi, haha. ShapeUp-hjerter hele gjengen <3

Ha en fin tirsdag videre folkens <3

Flere
Artikler