Hei dere! 😀 Mia her, ernæringsfysiolog og ansvarlig for kostholdet i #shapeupkickstart-opplegget som vi kjørte i ShapeUp siden nyttår.
Pia er på reisefot hjem fra Dubai i dag, så jeg lovet å ta meg av #matmandag her på bloggen i dag 🙂 Jeg kokkelerte frem en nyydelig wok i går, for god til å ikke deles!
Du trenger…
- 1-1, 5 dl ukokt quinoa
- En neve peanøtter
- 1 brokkoli
- 3 gulrøtte
- 8 stk sopp
- 1 rødløk
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 neve grønnkål
Til sausen trenger du…
- 1 spiseskje sesamfrø
- 1 dl soyasaus
- 1 dl teriyakisaus
- Saften av 1/2 appelsin og lime
- 1/2 finhakket chili
- Ca 2 cm revet ingefær
Slik gjør du…
Kok opp quinoaen på middels varme i 15-20 minutter. Du kan koke den opp med like mye vann som quionoa. Fyll på med vann underveis om det trengs.
Rist en neve peanøtter i pannen.
Stek sopp og rødløk på middels varme i ca. 5-10 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene og skrur opp varmen litt. Grønnsakene skal være skikkelig crispy!
Bland sausen sammen med peanøttene og hell den over i panna. La den frese sammen med grønnsakene i ca 1 min. Jeg spiste min wok vegetar, mens kjæresten fikk ovnsstekt kylling ved siden av. Så her kan du trikse og mikse som du vil.
Kos deg, og god #matmandag! Hørte rykter om et Dubai-innlegg fra Pia senere, så husk å sjekke innom i kveld 😉
ShapeUp-klem fra Mia