#matmandag: Superwok fra Mia!

Hei dere! 😀 Mia her, ernæringsfysiolog og ansvarlig for kostholdet i #shapeupkickstart-opplegget som vi kjørte i ShapeUp siden nyttår.

Pia er på reisefot hjem fra Dubai i dag, så jeg lovet å ta meg av #matmandag her på bloggen i dag 🙂 Jeg kokkelerte frem en nyydelig wok i går, for god til å ikke deles!

10956104_10152633548243062_1663366110_n

Du trenger…

  • 1-1, 5 dl ukokt quinoa
  • En neve peanøtter
  • 1 brokkoli
  • 3 gulrøtte
  • 8 stk sopp
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 neve grønnkål

Til sausen trenger du…

  • 1 spiseskje sesamfrø
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl teriyakisaus
  • Saften av 1/2 appelsin og lime
  • 1/2 finhakket chili
  • Ca 2 cm revet ingefær

Slik gjør du…

Kok opp quinoaen på middels varme i 15-20 minutter. Du kan koke den opp med like mye vann som quionoa. Fyll på med vann underveis om det trengs.

11005995_10152632387363062_1757807716_n

Rist en neve peanøtter i pannen.

Stek sopp og rødløk på middels varme i ca. 5-10 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene og skrur opp varmen litt. Grønnsakene skal være skikkelig crispy!

11016483_10152633546588062_862658369_n

10979459_10152633545803062_507511546_n

Bland sausen sammen med peanøttene og hell den over i panna. La den frese sammen med grønnsakene i ca 1 min. Jeg spiste min wok vegetar, mens kjæresten fikk ovnsstekt kylling ved siden av. Så her kan du trikse og mikse som du vil.

11004006_10152632387718062_158047282_n

Kos deg, og god #matmandag! Hørte rykter om et Dubai-innlegg fra Pia senere, så husk å sjekke innom i kveld 😉

ShapeUp-klem fra Mia

Flere
Artikkler