#matmandag – Teatime!

Menyen som hører til årets #shapeupkickstart-program er satt sammen av ernæringsfysiolog og PT hos Mykjemeir Lysaker Mia Eckhoff, som stiller med en perfekt oppskrift på tidenes.. Nyttårste? 😀

Mia var faktisk coverjente på en av ShapeUp-utgavene i 2014. Husker dere?

10313957_10152075571548062_3261395441020687381_n

307568_310476639057817_1559471161_n

… Og er yogainstruktør. En ganske rutinert en, til info.

Foto: Lars Erik Bakken
Foto: Lars Erik Bakken

Dama er genial, og det samme er teen! Selv prøvde jeg den for første gang i går, hovedsakelig for å ha noe annet å kose meg med enn sjokkis og dadler (for første gang siden bitte lille julaften.. Skjerpings, haha). Og det funket! Søtsuget ble borte, og jeg følte meg bare bittelitt snytt for mitt faste sukkerinnslag.

Anyhow, prøv denne! 

Mia sier følgende om teen…

«Kicktstart programmet i ShapeUp handler om å lage seg gode vaner, både med treningen og kostholdet. En stor kopp av denne teen daglig er absolutt en god vane!

Jeg har fått skikkelig dilla det siste året. Jeg er ganske dårlig på å få i meg nok vann i løpet av dagen, og da har denne vært redningen min. Den funker også veldig bra om du føler deg fysen på noe søtt, eller om du kjenner deg litt uggen en dag. I tillegg er alle dens ingredienser SÅ bra for deg! Bare se her…»

Mynte…

  • Inneholder masser av kostfiber, som er bra for fordøyelsen og kan forhindre forstoppelse.
  • Vitamin A i form av betakaroten, som styrker kroppen vår mot infeksjon.
  • Vitamin C, som blant annet forbygger forkjølelse og styrker immunforsvaret.
  • Folat, som er bra for hjertehelsen.

fresh mint leaves

Ingefær…

  • Er en av de matvarene med mest antioksidanter. Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler og kan spille en rolle i forbygging mot kreft og reduserer betennelsesnivået i kroppen. Roten er også kjent for å hjelpe mot kvalme og å lette fordøyelsen.

Fresh ginger root

Sitron…

  • Inneholder mye vitamin C, som også er en kraftig antioksidant. Den vil styrke immunforsvaret og forebygge forkjølelse.

lemons

Og den gylne oppskriften går som følger…

– Saften av ca 1/3 sitron
– 4 – 5 skiver ingefær
– 1/2 ts honning
– Et par blader mynte
– Varmt vann

Bland alle ingrediensene i en kopp, og fyll på med varmt vann. Du kan fylle på mer varmt vann etterhvert som du drikker.

tea strainer in cup

(Note to self, og Mia, husk å ta bilder av både ingrediensene og det ferdige resultatet når du kokkelerer, så slipper du å bruke 20 min på å lete frem illustrasjonsbilder på Colourbox, haha).

Nyt denne herlige teen, og la den sakte men sikkert ta med deg og kroppen din fra søtsug og romjulskos til et nytt år og #shapeupkickstart! 😀

Nyttårsklem fra Pia og Mia 🙂

Flere
Artikler