#matmandag – Verdens beste kylling med 4 ingredienser og 40 min i ovnen

Ah, denne har jeg gledet meg til! For min del var dette gårsdagens søndagsmiddag, og guri malla, som jeg koste meg!

Denne oppskriften har ALT. Den er enkel og digg, med en forholdsvis snau ingrediensliste. Den lager seg stort sett seg selv, med unntak av litt hakking, smøring og dandering fra din side. Easy peasy! SÅ, jeg håper jeg traff deg før dagens middag, for dette MÅ du prøve.

Stikk på butikken og plukk med deg…

image

Du trenger

– Kyllingfileter til så mange personer du lager middag til (eventuelt dobbelt opp, så har du til neste dag)

– Pesto

– Tomater

– Mozzarella

Det er valgfritt om du også vil bruke koriander, salt og pepper på herligheten. I mine øyne er dette tre ting som stort sett alltid bidrar med noe positivt. Så, til selve oppskriften .

Slik gjør du

1. Ta litt olje i en ildfast form, og legg kyllingfiletene på rad og rekke i formen. Sett stekovnen på 180 grader.

image

2. Deretter smører du pesto over hele gjengen, cirka en spiseskje over hver filet.

Ikke spar på pestokruttet!
Ikke spar på pestokruttet!

3. Deretter skjærer du opp tomater, og danderer de sånn middels pent (estetikken får matbloggerne ta seg av) over kyllingfiletene.

I mellomtiden rakk jeg å snike inn korianderen min, noe jeg anbefaler deg å gjøre også.
I mellomtiden rakk jeg å snike inn korianderen min, noe jeg anbefaler deg å gjøre også.

image

4. Deretter salter og pepprer du litt, før du skjærer opp mozzarellaen og legger den oppå tomatene.

image

… Tilfeldigvis hadde jeg to typer mozzarella, både fast og.. smulete?

... Så da ble det selvfølgelig ja takk, begge deler.
… Så da ble det selvfølgelig ja takk, begge deler.

5. Nå er moroa klar! Smarte som vi er har vi satt på stekovnen for lenge siden, så den er god og varm. Sett formen inn i ovnen, ikke for høyt, ikke for lavt, altså midt i ovnen.

image

… Og stikk å gjør et eller annet produktivt, som å dusje etter trening eller henge opp klesvasken. Eventuelt kan du koke opp søtpotet og skjære opp agurk, slik som jeg gjorde. På agurken tok jeg litt olje, salt, pepper og balsamico, som for anledningen ble en ypperlig smakskombo.

Formen skal stå i stekovnen i cirka 40 minutter, men sjekk gjerne innom den underveis. Når den er ferdig skal den se sånn cirka sånn her ut…

Avslører i samme slengen dagens outfit. Skulle egentlig spare det til et eget #ootd-innlegg, men det får utgå denne gangen.
Avslører i samme slengen dagens outfit. Skulle egentlig spare det til et eget #ootd-innlegg, men det får utgå denne gangen.

image

Asså.. Jeg blir sulten bare av å se på den.
Asså.. Heeello.

Det er vanskelig å få frem på bildet, men kyllingen ble altså så. forbanna. saftig! Jeg skal ikke skryte, men en av mine middagsgjester for anledningen påsto altså at dette er den saftigste kyllingen han har smakt. Noensinne. Just saying.

SÅ, da er det bare å forsyne seg med både kylling, agurk og søtpotet, proteiner, fett og karbs i skjønn harmoni!

Tada!
Tada!
Naam.
Naam! 🙂

Nei, dette må dere prøve! Snakk om en rett som lager seg sjæl, og som attpåtil blir så smakfull. Kan tenke meg det funker ypperlig å slenge oppi flere grønnsaker i formen også, som asparges, brokkoli, gulrøtter, you name it. Kun fantastisen som setter grenser.

Bon apetìt!

 

Flere
Artikler